Culmea curăţeniei: un primar vrea „scutece“ pentru cai şi i-a scos pe localnici pe străzi la făcut curat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un primar din Bistriţa-Năsăud, care conduce de mai bine de o lună singurul oraş-staţiune din judeţ, vrea să cureţe localitatea de dejecţiile animalelor şi îi obligă pe proprietarii de cai să le cumpere „scutece”. În caz contrar, începând din luna august aceştia vor fi amendaţi.

Traian Ogâgău, un primar din Bistriţa-Năsăud, a găsit o metodă inedită de a scăpa de dejecţiile animalelor de pe străzile oraşului pe care îl conduce. Acesta le-a impus proprietarilor de cai, care circulă cu animalele pe străzi, să le cumpere un sac special din material textil care să reţină dejecţiile. 

Deşi este vorba despre un oraş-staţiune, străzile localităţii Sîngeorz-Băi sunt pline de dejecţii de animale, acestea fiind intens circulate de căruţe cu cai. Edilul recunoaşte că mizeria pe care o lasă animalele pe străzi este de nedescris. 

„Mizeria pe care o lasă în urma lor este de nedescris. Oamenii au înţeles că trebuie să se conformeze, că n-au ce face. Acest material pus în spatele calului rezolvă această problemă”, a declarat primarul Traian Ogâgău. 

Mai mult, edilul le-a dat termen oamenilor până în 1 august să îşi achiziţioneze astfel de „scutece” pentru cai. În caz contrar, primarul spune că le va da în primă fază un avertisment, iar la a doua abatere va trece la amenzi.

Amenzile pentru astfel de „fapte” sunt cuprinse între 50 de lei şi 100 de lei. Primarul spune că se va folosi inclusiv de camerele de supraveghere, pentru a-i prinde pe cei care încalcă hotărârea locală care datează încă din 2008, însă nu a fost pusă în practică până acum.

image

„Scutecele” pentru cai sunt făcute la croitor

Traian Ogâgău a apelat la cel mai bun croitor din Sîngeorz-Băi pentru a realiza şi a pune la dispoziţia localnicilor astfel de saci. O pereche de saci costă în jur de 60 de lei, însă primarul spune că această investiţie merită, pentru că îi scapă de amenzi. 

Edilul spune că s-a mai făcut o astfel de tentativă şi în 2008, însă oamenii au apelat la improvizaţii, iar metodele folosite de ei nu au dat roade, iar străzile au fost în continuare pline de dejecţii.

Sacii făcuţi la croitor sunt dintr-un material dur şi sunt prinşi cu capse şi lanţuri în spatele cailor, astfel că dejecţiile rămân în material şi nu mai ajung pe carosabil. Traian Ogâgău recunoaşte că a apelat la această măsură şi pentru că nu are suficient personal la primărie pentru a curăţa străzile de dejecţii.

image

Traian Ogâgău le-a şi făcut o demonstraţie localnicilor, arătându-le cum se montează sacii (Foto: Facebook)

Edilul a scos oamenii la curăţenie şi i-a arătat cu decetul pe Facebook

Traian Ogâgău, care conduce oraşul Sîngeorz-Băi de doar o lună a început deja să mobilizeze oamenilor printr-o săptămână dedicată curăţeniei. La acestă campanie au participat inclusiv cei care primesc ajutoare sociale.

De asemenea, edilul îi arată cu degetul pe cei care nu îşi curăţă grădinile sau terenurile de bălării şi mizerie, folosindu-se de reţeaua de socializare Facebook. 

Vă mai recomandăm:

Culmea ecologiei: un primar a cumpărat 40 de camere video inteligente şi a angajat doi paznici pentru a lupta cu oamenii care aruncă gunoaiele peste tot

Primarul proaspăt ales care şi-a decorat biroul cu mobila Ceauşeştilor. „Aşa s-a întâmplat, să am norocul să dau de ele“

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite