Criminalul care i-a omorât pe cei trei bebeluşi riscă închisoare pe viaţă. Ce au descoperit anchetatorii în urma cercetărilor

Criminalul care i-a omorât pe cei trei bebeluşi riscă închisoare pe viaţă. Ce au descoperit anchetatorii în urma cercetărilor

Anchetatorii au prelevat mai multe probe din apartamentul unei femei de 41 de ani FOTO: Bianca Sara

După o săptămână de linişte totală, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud a expus presei ce se ştie până în acest moment despre bebeluşii mumificaţi descoperiţi săptămâna trecută în podul unui bloc dintr-o comună bistriţeană. Infracţiunile cercetate sunt omor calificat şi omor, pedepsite cu închisoare de la 15 la 25 de ani sau detenţie pe viaţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urmă cu o săptămână, un copil de 12 ani, alături de mama sa făceau o descoperire macabră în timp ce curăţau podul blocului unde locuiau. Cei doi dădeau peste trupurile mumificate ale doi bebeluşi nou-născuţi.
 
Cei doi au alertat poliţia, care, împreună cu procurorul criminalist, a mai descoperit un trup în acelaşi pod. Doi dintre bebeluşi au fost băgaţi în saci de rafie, iar altul învelit în articole de îmbrăcăminte. Potrivit unor surse Adevărul.ro, în podul cu pricina s-au mai găsit şi articole de lenjerie intimă pătate cu sânge. 
 
Miercuri, anchetatorii s-au întors în comuna Bistriţa-Bârgăului şi au luat la puricat două apartamente, unul situat în blocul unde s-a făcut descoperirea, iar altul în cel vecin. În apartamentul situat în blocul unde s-a făcut descoperirea locuieşte tatăl unei femei de 41 de ani, alături de cei doi copii ai săi, un tânăr de 20 de ani şi o adolescentă de 14 ani. Apartamentul situat în blocul vecin aparţine femeii de 41 de ani. 
 
Femeia în cauză este plecată în Germania, alături de noul său soţ şi de un bebeluş de nici două luni. 
Anchetatorii au găsit în apartamentul femeii mai multe obiecte de lenjerie intimă pătate cu sânge, hârtie igienică cu sânge şi pete de sânge pe capătul unui pat din locuinţă. În seara cu pricina, tatăl femeii şi fiul acesteia au fost duşi la audieri. 

 
Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud susţin că există un cerc de suspecţi, fără a indica o persoană anume.  
 
„Până în prezent au fost emise constatări preliminare, de către Serviciul Judeţean de Medicină Legală Bistriţa-Năsăud din care rezultă următoarele: respectivele cadavre corespund posibil unor nou-născuţi. Cadavrele prezintă modificări cadaverice tardive, respectiv mumifiere şi scheletizare, care pot corespunde unor vechimi cuprinse între 3 şi 9 ani, raportat la data şi anul examinării. (...) Până în prezent s-au efectuat acte de cercetare penală constând în cercetări la locul faptei, s-a alcătuit un cerc de persoane suspectate de a fi comis infracţiunile care formează obiectul dosarului şi de asemenea s-au dispus mai multe expertize medico-legale: o expertiză traumatologică, pentru stabilirea cauzei decesului, expertiză bio-criminalistică pentru stabilirea de ADN şi o expertiză antropologică, pentru stabilirea vechimii cadavrelor şi a vârstei celor decedaţi”, a declarat prim-procuror adjunct, Angela Sângeorzan. 
 
Aceasta a mai dezvăluit faptul că persoanele responsabile de moartea bebeluşilor riscă chiar închisoarea pe viaţă.
 
„În dosarul penal care este înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud se efectuează cercetări penale pentru două infracţiuni: o infracţiune de omor calificat raportat la primele două cadavre găsite în data de 9 martie 2017 faptă pedepsită cu închisoarea de la 15 ani la 25 de ani sau închisoare pe viaţă şi o altă faptă de omor raportat la cel de-al doilea cadavru găsit la data de 10 martie faptă pedepsită cu închisoarea de la 10 la 20 de ani”, explică prim-procurorul adjunct din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud. 
 
Deocamdată nu se ştie dacă bebeluşii s-au născut morţi, au fost lăsaţi să moară de către mamă sau o altă persoană sau au fost ucişi cu violenţă. Examinările efectuate de medicii legişti urmează să răspundă la toate aceste întrebări. 
 
De asemenea, încă nu se ştie dacă cei trei sunt fraţi. Se ia în calcul totuşi din nou varianta ca doi dintre ei să fie gemeni. 
 

Femeia de 41 de ani, arătată cu degetul prin sat de săptămâna trecută

 
Femeia de 41 de ani care, potrivit unor surse Adevărul, face parte din cercul de suspecţi este arătată cu degetul de sătenii din Bistriţa-Bârgăului încă de săptămâna trecută.
 
Aceasta ar avut relaţii pasagere şi chiar aventuri de o noapte cu nenumăraţi bărbaţi. Toţi cei trei copii pe care aceasta îi are sunt făcuţi cu bărbaţi diferiţi, cei mai mari fiind făcuţi în afara căsătoriei cu persoane din sat. 
 
Femeia nu îşi creşte ea copiii, aceştia fiind lăsaţi în grija bunicului, care îi creşte tocmai în blocul în care au fost descoperiţi bebeluşii morţi. Singurul copil al femeii care se află în grija sa este o fetiţă de două luni. 
 
Deocamdată aceasta încă nu s-a întors în ţară, fiind tot în Germania. Nici anchetatorii nu ar fi făcut demersurile necesare aducerii acesteia, asta pentru că se pare că încă se aşteaptă rezultatele analizelor. 
 

Vă mai recomandăm:

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: