Criminalistul bistriţean împuşcat în timpul capturării unuia dintre cei mai periculoşi tâlhari îi cere acestuia daune de 100.000 de euro

Criminalistul bistriţean împuşcat în timpul capturării unuia dintre cei mai periculoşi tâlhari îi cere acestuia daune de 100.000 de euro

Individul a fost prins la o săptămână de la producerea jafului

Criminalistul Paul Andreica s-a constituit parte civilă în procesul în care este judecat Sima „Vampiru`”, tâlharul care l-a împuşcat în timpul capturării. Acesta jefuise o bancă în doar câteva minute, la scurt timp după ce a ieşit din închisoare. Criminalistul îi cere celui care l-a împuşcat daune morale de 100.000 de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

În toamna anului trecut, Sima „Vampiru`” un individ periculos care şi-a petrecut jumătate din viaţă după gratii a fost din nou trimis în judecată, după ce a spart o bancă din Bistriţa în doar câteva minute şi a tras în poliţistul care încerca să îl prindă.
 
În dosarul în care este judecat individul s-au constituit părţi civile spitalele care l-au tratat pe el şi pe poliţistul pe care l-a rănit, IPJ Bistriţa-Năsăud, dar şi criminalistul împuşcat.
 
Potrivit Gazetei de Bistriţa, daunele morale cerute de Paul Andreica, poliţistul împuşcat în timpul capturării, ajung la 100.000 de euro. Acesta a fost împuşcat în mână şi nici în prezent nu a revenit la muncă, deşi incidentul s-a petrecut în luna iulie a anului 2016. Nu este exclus ca poliţistul să mai aibă nevoie de intervenţii chirurgicale şi pe viitor. 
 
„Mă constitui parte civilă în prezenta cauză, cu suma de 100.000 de euro, reprezentând despăgubiri civile – daune morale, solicitând obligarea lui sima Grigore la plata acestor daune”, citează Gazeta de Bistriţa din documentele depuse la dosar. 

A jefuit o bancă în timp record şi l-a împuşcat pe cel care l-a capturat

 
În luna iulie a anului 2016, un bărbat înarmat a reuşit să jefuiască o bancă din Bistriţa în câteva minute. Acesta a intrat într-una dintre filialele Raiffeisen Bank şi i-a pus arma la cap casieriţei, cerându-i să pună toţi banii din casă într-un rucsac pe care îl avea asupra sa. 
 
Femeia s-a conformat şi a pus banii în rucsac, în total peste 9000 de lei şi peste 2000 de euro. Bărbatul a luat banii şi s-a făcut nevăzut. Acesta a fost identificat de către poliţişti o săptămână mai târziu, în timp ce încerca să închirieze o casă în cartierul Subcetate. 
 
Bărbatul care a jefuit banca era Sima Grigore Dorin, zis „Sima Vampirul”, un recidivist periculos, care tocmai ieşise din închisoare. În timpul capturării sale, acesta l-a împuşcat în umăr pe şeful de la Investigaţii Criminale, Paul Andreica. 
 

Vă mai recomandăm:

 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările