Copila-campioană făcută „grasă” de Mihaela Rădulescu, la Românii au Talent: „Putea să nu fie atât de răutăcioasă, să îmi spună doar mie în culise, nu în sală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crina, în timpul antrenamentelor FOTO: Arhivă Personală
Crina, în timpul antrenamentelor FOTO: Arhivă Personală

În prima ediţie a show-lui „Românii au talent”, două fete de doar 14 ani din Bistriţa reuşeau să impresioneze juriul cu un mix de dans, gimnastică şi contorsionism. Remarcile juratei Mihaela Rădulescu privind greutatea uneia dintre adolescente au dus la primul conflict dintre ea şi jurata Andra. Concurentele spun că au auzit, ani întregi, astfel de remarci de la fosta antrenoare de gimnastică ritmică.

Pe Ştefana Oltean şi Crina Cătinean, din Bistriţa, le găsim nedespărţite la şcoală, în timpul liber şi chiar pe scenă. Cele două adolescente de 14 ani, care se pregătesc, anul acesta, pentru Evaluarea Naţională, formează grupul Diamond Duo.

Acesta a luat naştere în toamna anului trecut şi deja bifează participarea la două competiţii cu un mix de dans, gimnastică şi contorsionism. Prima competiţie, care nu a făcut altceva decât să confirme talentul adolescentelor, a fost ESDU Dance Star România, care s-a desfăşurat în data de 8 martie, la Bucureşti. De acolo, grupul s-a întors cu locul II la categoria acro dance, care combină acrobaţiile cu dansul, iar Ştefana, care a participat şi solo, a adus la Bistriţa locul I la categoria lyrical dance. Rezultatele bune le-au trimis pe adolescente la o competiţie internaţională ce se va desfăşura în Croaţia.

Cele două fete ambiţioase nu s-au oprit aici şi şi-au încercat norocul şi la show-ul de televiziune „Românii au talent”, la preselecţiile din Cluj-Napoca. Nu mare le-a fost mirarea când au primit 4 de” Da” de la juraţi şi au trecut în etapa următoare.

Cum au reuşit să uimească ţara la Românii au Talent

Cum au ajuns două adolescente ă uimească o ţară întreagă? Ei bine, în spatele acestor performanţe se află ani de zile de antrenament. Ştefana şi Crina învaţă la Liceul cu Program Sportiv din Bistriţa şi au făcut parte din echipa de gimnastică ritmică a şcolii şi a oraşului.

Ştefana a început să facă gimnastică ritmică de performanţă la 6 ani, când încă era la grădiniţă, iar Crina a început la 8 ani. Au fost colege de sală până anul trecut când amândouă s-au lăsat de sportul de performanţă. 
Ştefana a fost obligată de o acidentare urmată de o operaţie la picior, iar Crina ajunsese să nu mai facă faţă celor 6 ore de antrenament zilnic, care trebuia împăcat cu şcoala ce fusese ignorată în ultimii ani şi cu naveta până în localitatea de domiciliu, situată la 20 de kilometri de Bistriţa.

„Am făcut 8 ani de zile gimnastică ritmică, însă m-am accidentat, am avut o operaţie la picior şi a trebuit să iau o pauză. După această pauză am încercat să mă întorc la gimnastica de performanţă, însă nu s-a mai putut, aşa că am renunţat”, explică Ştefana.

Destinul le-a adus din nou împreună pe cele două prietene bune. Pentru a nu se îngrăşa, fetele au decis să se apuce de zumba, care combină fitness-ul cu dansul. Aşa au dat de Anne Antal, şi ea fostă gimnastă, care preda cursuri de zumba. Încă din primul curs, antrenoarea Anne Antal a observat talentul şi mobilitatea fetelor şi le-a propus să intre în trupa sa de dans.De aici şi până a-şi măsura forţele cu cei mai talentaţi români nu a fost decât un pas.

diamond duo  3

Cele două adolescente au fost deja premiate pentru performanţele lor la o altă competiţie (Foto: Arhivă personală)

„Nu ne-a fost teamă de această provocare. Am vrut să vedem ce putem, aşa că am acceptat propunerea antrenoarei noastre de a merge la „Românii au talent”, precizează Crina, care dezvăluie faptul că ea şi prietena ei, care au concurat sub numele de Diamond Duo, au avut ocazia să se antreneze doar o lună şi jumătate până la preselecţiile de la Cluj-Napoca.

Greutatea Crinei a „deranjat-o” pe Mihaela Rădulescu

Deşi au obţinut cei patru de Da de la juraţii emisiunii-concurs şi merg în etapa următoare, antrenoarea fetelor a rămas cu un gust amar în urma unor remarci făcute de una dintre jurate şi anume Mihaela Rădulescu.

„Dacă te pun pe cântar data viitoare şi nu ai cu cinci kilograme mai puţin, nu mai treci de mine”, i-a spus Mihaela Rădulescu Crinei. În apărarea adolescentei a sărit Andra, care a precizat: „Mie nu mi s-a părut că fata e grasă. Momentul a fost bun şi asta este ceea ce mă interesează pe mine”. Deranjată de replica colegei de juriu, Mihaela Rădulescu a adăugat: „Ţie îţi plac dansatoarele grase? Lacul lebedelor pe 100 de kilograme pe picior! Nu merge, Andra, la gimnastică, la dans.”

Remarcile Mihaelei Rădulescu au fost taxate încă de vineri seara, când a fost difuzată prima ediţie a emisiunii, în care a putut fi urmărit numărul bistriencelor. O studentă de la jurnalism din Cluj-Napoca a numit-o pe Mihaela Rădulescu „penibilă”, după remarcile răutăcioase care au vizat-o pe eleva de 14 ani.

„Înţeleg! Ai 45 de ani, ai fost nevoită să îţi pui silicoane pentru că sânii ţi s-au lăsat, cu fiecare zi care trece îţi mai apare un rid pe faţă şi probabil că treci printr-o criză destul de naşpa. Dar asta nu îţi dă dreptul să acţionezi şi să vorbeşti aşa cum o faci. Eşti penibilă!(...) În disperarea ta, te-ai simţit ameninţată de două fete blonde, de 14 ani, dansatoare. Ai simţit nevoia să scuipi veninul din tine şi să o umileşti în faţa unei ţări întregi pe una dintre ele”, scria sâmbătă pe blogul său Adriana Şandru.


Remarcile Mihaelei au deranjat-o şi pe antrenoarea fetelor Anne Antal, care a considerat comentariile răutăcioase şi făcute doar de dragul ratingului.

„Să îi spui unui copil de 14 ani că îl urci pe cântar la următoarea emisiune (şi totuşi să îi acorzi şansa şi un Da, lucru bine meritat) şi că dacă nu slăbeşte 5 kilograme nu trece mai departe nu cred că e un comentariu potrivit pentru această emisiune, deoarece se caută talente şi nu miss. Cred că ea (n.r. Mihaela Rădulescu) nu s-a gândit la faptul că după mulţi ani de sport de performanţă, corpul este predispus la îngrăşare. Crina nu este grasă, corpul ei este în formare şi creştere şi e normal să apară schimbări. Sunt două fete superbe şi muncitoare şi asta contează cel mai mult”, a spune antrenoarea fetelor Anne Antal.

Reacţiile dure din mediul on-line nu au părut s-o deranjeze foarte tare pe Mihaela Rădulescu, care a precizat pe pagina sa de Facebook că cei care înjură şi murdăresc atmosfera sunt parte din ecuaţia succesului său.

Crina, însă, spune că nu s-a simţit jignită de remarca Mihaelei, ba mai mult, s-a pus chiar pe slăbit, cum i-a recomandat jurata. 

„Nu m-am simţit jignită, în gimnastică greutatea este importantă. Totuşi, cred că putea să îmi spună asta în culise, nu în sală, de faţă cu toată lumea. Asta a spus şi mama, că putea să nu fie atât de răutăcioasă şi îmi spună doar mie în particular. Mama a fost puţin deranjată de comentariile Mihaelei”, spune Crina.
diamond duo  5

Crina, în timpul unui antrenament (Foto: Arhivă personală)

Ştefana, pe de altă parte, ne dezvăluie o practică obişnuită din lumea gimnasticii de performanţă. Potrivit acesteia, a întâlnit cântărirea frecventă  şi interzicea unor alimente care îngraşă încă din primii ani de gimnastică ritmică.

„Eram cântărite foarte des şi ni se atrăgea atenţia des să nu ne îngrăşăm şi să nu consumăm anumite alimente. Remarci de genul acesta am primit mai mereu de la fosta noastră antrenoare de gimnastică ritmică, ne-am obişnuit. Are şi oarecum dreptate, nu ai voie să te îngraşi când faci gimnastică”, ne explică Ştefana.

Cu toate acestea, fetele spun că cele 5 kilograme în plus „blamate” de Mihaela Rădulescu nu le împiedică să execute cu succes aceste numere, motiv pentru care, pentru etapa următoare au pregătit elemente mai complicate.

Vă mai recomandăm:

Mihaela Rădulescu, lovită din nou pe bloguri: „Nu poţi ca la 45 de ani, cu copil acasă, să te tăvăleşti pe jos ca să îţi demonstrezi ţie şi altora nişte lucruri“

„Românii au talent“, prima ediţie: dans erotic în făină, sărut cu un concurent şi o ceartă între Andra şi Mihaela Rădulescu

„Românii au talent“: debutul show-ului de la Pro TV a spulberat concurenţa

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite