FOTO O antrenoare de fitness dă lecţii Direcţiei de Sport şi Tineret: pregăteşte o tabără de aventură la lacul Colibiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camelia Ştefănescu FOTO: Camelia Ştefănescu
Camelia Ştefănescu FOTO: Camelia Ştefănescu

O antrenoare de fitness de 46 de ani din Bistriţa pregăteşte luna viitoare prima tabără de aventură şi creaţie pentru copii din judeţ. Programul propus de bistriţeancă seamănă cu taberele de cercetaşi întâlnite adesea peste hotare.


De la speologie la fitness şi tabere pentru copii

Camelia Ştefănescu este o antrenoare de fitness de 46 de ani din Bistriţa iremediabil îndrăgostită de natură. Una dintre pasiunile sale este speologia, participând anual din 2007 la tabere în acest sens în Munţii Apuseni la Casa de Piatră.


Acolo a şi văzut materializate prima dată „taberele de aventură”, iar anul acesta se foloseşte de tot ce a învăţat acolo şi doreşte să le ofere bistriţenilor experienţa supravieţuirii în mijlocul naturii.


Tabăra este programată pentru perioada 24-30 iunie şi ia în calcul în prima fază un grup de 12 elevi cu vârste cuprinse între 8 şi 16 ani. Aceasta va avea loc la lacul Colibiţa, elevii fiind cazaţi într-o cabană deţinută de bistriţeancă şi va costa 390 de lei, suma incluzând masa şi cazarea.


Programul pe care-l propune bistriţeanca pentru cei mici este „amestecat”, incluzând drumeţie, instalatea unui cort, amenajarea unui foc, chiar căţărare la nivel de începător, însă şi pictură sau fotografie.

Dintr-o experienţă de genul acesta are de câştigat toată lumea. Copilul se va alege cu o experienţă deosebită, dar va învăţa şi cum să aibă grijă de natură, să nu lase gunoaie în urma sa sau să stingă focul, ajutând astfel societatea, crede Camelia Ştefănescu.



Copiii entuziasmaţi, părinţii reticienţi


Dacă din partea celor mici feedback-ul a fost pozitiv încă de la lansarea ideii, cei care au reţineri sunt tocmai părinţii, care se tem pentru copiii lor, mai ales dacă locurile unde îi trimit includ activităţi care intră în categoria „periculoase”, cum este de exemplu căţăratul.


Camelia ne spune însă că nicio activitate propusă pentru tabăra de aventură şi creaţie nu prezintă pericol, căţărările făcându-se la nivel de începător, cu echipament de protecţie corespunzător. De asemenea, cu grupul de elevi se vor afla în permanenţă 3 supraveghetori.

Părinţii sunt reticienţi, pentru că le e frică pentru viaţa copilului lor, însă copiii au un instinct de conservare fantastic. Lor nu le este frică, se arată mai degrabă entuziasmaţi când vine vorba de astfel de activităţi, precizează organizatoarea.



Ideea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, deocamdată în „stand by”

Lipsa unor tabere tematice care să-i atragă ca un magnet pe tineri în mijlocul naturii a dat idei şi Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret. La mijlocul lunii trecute, conducerea instituţiei anunţa că intenţionează să organizeze o „tabără şcolară cu instrucţie militară”.


Aceasta ar urma să se desfăşoare în localitatea Miţa, cu sprijinul Brigăţii 81 Mecanizate, care să se ocupe de „instrucţie”. În cadrul tabere, potrivit directorului DJST, Constantin Florian, elevii ar învăţa timp de o săptămână tehnici de autoapărare şi supravieţuire.


Directorul instituţiei susţinea la acea vreme că tabăra i-ar viza pe elevii din toată ţara şi nu doar din judeţ, iar costurile, care ar ajunge undeva la 700 de lei pentru un singur elev, ar urma să fie suportate de DJST. Despre idee însă nu se mai ştie nimic, şansele sale de materializare fiind reduse, întrucât bugetul instituţiei abia permite finanţarea proiectelor mult mai puţin „îndrăzneţe”.

 

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite