VIDEO Cine era pastorul bistriţean ucis cu sânge rece, împreună cu fiul său, pe un câmp din Satu Mare

VIDEO Cine era pastorul bistriţean ucis cu sânge rece, împreună cu fiul său, pe un câmp din Satu Mare

Adrian Blaga alături de fiul său la o partidă de biliard FOTO: Facebook

Bistriţeanul omorât alături de fiul său pe un câmp din Satu Mare este Adrian Traian Blaga, asistentul pastorului bisericii Calvary Chapel din Bistriţa şi administratorul asociaţiei Începuturi Noi, care oferă asistenţă socială copiilor orfani sau abandonaţi de către părinţi din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Ştiri pe aceeaşi temă


Adrian Blaga, în vârstă de 39 de ani, pornise spre Satu Mare cu intenţia de a identifica o tabără pentru copiii pe care-i avea în grijă în cadrul Asociaţiei Începuturi Noi pe care o conduce. Era însoţit de fiul său în vârstă de 9 ani, Timotei, care de trei ani de zile practica luptele greco-romane la un club din Bistriţa.

Cei doi au fost găsiţi decedaţi aseară pe un câmp de pe raza localităţii Aciua, comuna Pomi, în autoutilitara cu care au şi mers în Satu Mare. Cadavrele celor doi au fost găsite sub banchetele din spate, pline de lovituri în zona capului şi cu tăieturi la nivelul gâtului.

Maşina a fost incendiată, cel mai probabil pentru ascunderea urmelor, însă flăcările au afectat doar partea din faţă a autoutilitarei, trupurile celor doi nefiind atinse de incendiu.

Soţia pastorului a pierdut legătura cu cei doi luni, 5 august, atât Adrian Blaga cât şi fiul lor Timotei nemaiputând fi contactaţi. Ieri, femeia s-a prezentat la poliţie unde le-a spus oamenilor legii că nu mai poate să-şi contacteze soţul din data de 5 august. Cei doi au fost daţi în urmărire naţională, marţi, 6 august.


Femeia este şi la acea oră internată în spital, suferind un şoc la auzul veştii că atât soţul, cât şi micuţul pe care-l aveau împreună, au fost ucişi.
 

 

Potrivit apropiaţilor, pastorul Adrian Blaga era foarte de treabă, dedicându-şi tot timpul liber asociaţiei de care se ocupa din 2003.

Era din Petrila, însă se mutase în Bistriţa, unde a absolvit Grupul Şcolar Forestier Bistriţa. A continuat specializarea, fiind unul dintre primii asistenţi sociali din municipiul Bistriţa.  A creat în Bistriţa, cu ajutorul asociaţiei Începuturi Noi servicii de tip familial.

Timotei Blaga era singurul copil al familiei, practicând lupte greco-romane la „CS Hercules” Bistriţa, de mai bine de trei ani. Potrivit antrenorului acestuia, cel mic se afla în vacanţă, având „liber” şi de la antrenamente.  

Asociaţia Începuturi Noi este strâns legată de mişcarea Calvary Chapel, prezentă şi în Bistriţa-Năsăud, Adrian Blaga fiind asistentul pastorului bisericii, Brian Fouts . Organizaţia Non-Guvernamentală apare pe lista furnizorilor de servicii sociale a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.


Aceasta se ocupa de copiii orfani şi abandonaţi din judeţ, având ca scop „oferirea unei alternative la serviciile de stat şi oferirea unui mediu adecvat unde nevoile fizice şi spirituale ale copiilor să fie satisfăcute”, potrivit descrierii de pe un site de profil.

Asociaţia „Începuturi Noi” cu sediul în cartirul Unirea are două case de tip familial, cu o capacitate de 16 locuri, încercând se asemenea şi să integreze în familii din Bistriţa-Năsăud copii abandonaţi sau cu probleme. Aceasta este acreditată de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale să ofere îngrijire tinerilor între 0 şi 26 de ani abandonaţi sau care se află în alte situaţii dificile.

Adrian Blaga se ocupa de asociaţie încă din anul 2003, iar în anul 2007 a fost numit „pastor asistent” al mişcării Calvary Chapel din Bistriţa, ţinându-i locul pastorului Brian Fouts, atunci când acesta lipsea. Bistriţeanul se ocupa şi de tinerii care îmbrăţişau această mişcare, organizând tabere şi dezvoltând programe de timp liber pentru aceştia.

Ce este „Calvary Chapel”?

Potrivit site-ului oficial, Calvary Chapel este o mişcare creştin evanghelică internaţională, care a luat fiinţă în anul 1965 în Statele Unite ale Americii, cu ajutorul pastorului american Chuch Smith. „Bisericile Calvary Chapel pun accentul pe infailibilitatea Sfintei Scripturi, a Bibliei, promovând o predare expozitivă a acesteia, de la Geneză la Apocalipsă. S-a extins şi în ţara noastră, de mai mulţi ani, din dorinţa de a atinge cât mai mulţi oameni cu dragostea lui Dumnezeu”.

 

Tâlhăria, printre ipotezele vehiculate de apropiaţii pastorului

Având în vedere faptul că pastorul Adrian Blaga nu avea duşmani şi mai mult ajuta pe oricine îi ieşea în cale, apropiaţii acestuia iau în calcul varianta unei tâlhării, mai ales că bistriţeanul a dispărut chiar în ziua în care trebuia să ridice de la bancă salariile angajaţilor asociaţiei pe care o administra.


Potrivit apropiaţilor, banii ar fi motivul acestei crime. Aceştia susţin că cineva care ar fi ştiut că pastorul urma să încaseze o suma substanţială de bani l-ar fi urmărit şi l-ar fi ucis pe el şi pe fiul său care-l însoţea.
 

 

 

 

 

Vă mai recomandăm:

 

Avocatul Victor Teodorescu a cerut asigurarea de viaţă a soţiei la doar trei zile de la înmormântarea femeii a cărei asasinare o comandase

SENTINŢĂ: 66 de ani de închisoare pentru tinerii acuzaţi că au ucis în luna februarie un taximetrist din Sibiu

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările