Cele mai inteligente 10 animale de pe planetă. Cimpanzeii şi gorilele pot învăţa limbajul semnelor

Cele mai inteligente 10 animale de pe planetă. Cimpanzeii şi gorilele pot învăţa limbajul semnelor

Gorilele pot învăţa limbajul semnelor FOTO: AP

Foarte multe animale au abilităţi pe care le întâlnim doar la oameni. Printre ele se numără cimpanzeii şi gorilele, care au sisteme sociale complexe şi o inteligenţă ieşită din comun, având abilitatea de a învăţa limbajul semnelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lista celor mai inteligente 10 animale din lume a fost formulată de oamenii de ştiinţă care le-au studiat comportamentul de-al lungul timpului:
 
- Cimpanzeii şi gorilele – au sisteme sociale complexe, dar şi inteligenţă ieşită din comun, având abilitatea să înveţe limbajul semnelor.
 
- Delfinii – Potrivit cercetătorilor, delfinii sunt capabili să înveţe din propria experienţă. Mai mult, delfinii îşi pot învăţa diferite chestii pe semenii lor. Aceasta este una dintre cele mai rar întâlnite abilităţi la animale.
 
- Caracatiţa – Se joacă pentru a evita plictiseala. Acestea sunt deosebit de curioase şi sunt capabile să folosească obiecte şi unelte.
 
- Papagalul African gri – un papagal numit Alex a fost învăţat să recunoască visual şi tactil anumite obiecte şi a reuşit să înveţe numerele.
 
- Maimuţele macac – acestea reuşesc să prindă crabii cu ajutorul cozii. De asemenea, acestea ştiu să spargă învelişul crustaceelor, pentru a le putea mânca.
 
- Ciorile – abilitatea de a rezolva probleme a ciorilor este remarcabilă. Unele au fost observate în timp ce îşi făceau din fire un soi de cârlig, cu care apucau mâncarea.
 
- Veveriţele –Memoria acestor animale este uluitoare. Acestea reuşesc să îşi amintească sute de locuri unde au ascuns alune, folosind o hartă tridimensională pe care o au în cap.
 
- Porcii – Obişnuinţa de a se tăvăli prin noroi este o metodă inteligentă de a se răcori, având în vedere că aceste animale nu au glande sudoripare.
 
- Elefanţii – aceştia suferă atunci când pierd pe cineva drag, îşi îngroapă morţii şi au abilitatea de a-şi recunoaşte reflexia într-o oglindă.
 
- Câini – cel mai bun prieten al omului are abilitatea să înţeleagă limbajul non-verbal al omului.
 
Sursafactretriever.com
 

Vă mai recomandăm:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: