Ce a făcut bărbatul din Năsăud, infectat cu coronavirus, după ce a ajuns în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Bărbatul este acum internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca. În judeţul Bistriţa-Năsăud sunt 95 de persoane în carantină.

„Vreau să vă anunţ că cunosc persoana care este infectată cu coronavirus din Năsaud şi am vorbit cu ea şi nu a luat contact cu absolut nimeni. A venit singur cu maşina personală din Cluj ( de la aeroport n.red) şi s-a autoizolat într-un apartament gol pus la dispoziţie de sora lui, iar mâncare i s-a dus doar la uşa apartamentului.

El este bine acum şi este în spital sub supraveghere strictă.

Vă rog distribuiţi să cunoască oraşul adevărul pentru că lumea a intrat în panică”, scrie pe contul de Facebook, Adrian Cifor, un apropiat al celui testat pozitiv cu COVID-19.

Marţi, 17 martie, Prefectura Bistriţa-Năsăud anunţa că „un bărbat de 32 ani, care se afla în izolare domiciliu după ce s-a întors din Italia, a făcut duminică noaptea un apel la 112. Acesta, a fost transportat cu izoleta la spital, iar rezultatul probelor a confirmat prezenţa Coronavirusului”, spune Prefectura.

Bărbatul a fost astă-noapte transportat de echipajul CBRN la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

Alte opt teste CoVid-19 de la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud au rezultatul negativ.

În Bistriţa-Năsăud, 95 de persoane se află în carantină.

Şi primăria oraşului Năsăud a postat un mesaj pentru toţi locuitorii:

„Vă informăm că, în urma discuţiilor avute cu Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud şi cu Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, a fost confirmat primul caz pozitiv cu COVID-19, în oraşul Năsăud. Persoana confirmată cu Coronavirus-COVID 19 a intrat în ţară în data de 9 martie a.c., şi a ajuns în oraşul Năsăud cu autoturismul proprietate personală, autoizolându-se la domiciliu din data de 9 martie, fără să aibă contact cu alte persoane!

Vă aducem la cunoştinţă faptul că se continuă ancheta epidemiologică, efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud. 

Apreciem responsabilitatea şi spiritul civic de care a dat dovadă persoana, în toată această perioadă. Aceasta, în urma apelului telefonic personal, la 112, a fost preluată cu izoleta şi internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, unde urmează tratament.”

Pe aceeaşi temă:

Primul caz de îmbolnăvire cu coronavirus în Bistriţa-Năsăud. Bărbatul s-a întors recent din Italia

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite