Cazul medical miraculos al fotografului ucrainean spânzurat şi împuşcat de şase ori la Bistriţa. Când va fi externat

Cazul medical miraculos al fotografului ucrainean spânzurat şi împuşcat de şase ori la Bistriţa. Când va fi externat

Vadim Malogolovenko va fi externat marţi, 24 aprilie FOTO Facebook/ Vadim M.

Fotograful din Odessa care a fost împuşcat spânzurat şi împuşcat de şase ori de un conaţional şi-a revenit aproape în totalitate după ce a fost operat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă, 14 aprilie, un fotograf de 31 de ani din Odessa, Ucraina, a fost găsit plin de sânge pe un câmp de lângă Bistriţa de un agricultor din zonă. Acesta avea 6 plăgi împuşcate, trei dintre gloanţe fiind reţinute în corp.
 
Potrivit celui care l-a găsit, fotograful Vadim Malogolovenko (31 de ani), care are dublă cetăţenie - moldovenească şi ucraineană, era plin de sânge, se mişca cu dificultate, însă era conştient.
 
Basarabeanul a fost găsit dimineaţa, la ora 3.30, iar la ora 5.15 ajungea la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa. De acolo, după mai multe investigaţii, medicii au hotărât să-l trimită la Clinica de Chirurgie Vasculară Cluj-Napoca, întrucât s-a ridicat suspiciunea unei leziuni vasculare importante.
 
Acesta a fost transportat cu o ambulanţă cu medic în Cluj-Napoca, de unde s-a întors, după ce medicii de acolo au ajuns la concluzia că bărbatul poate fi operat şi la Bistriţa. După ce a făcut, în total, 250 de kilometri, Vadim Malogovenko a fost introdus în sala de operaţii, iar cele trei gloanţe i-au fost extrase.

Medicii din Bistriţa au anunţat că urmează să-l externeze marţi, 24 aprilie, practic la zece zile după ce a fost la un pas de moarte.
 
Gloanţele reţinute în corp erau în zona cervicală, toracică şi a braţului stâng. La două zile de la operaţie, fotograful a fost transferat de la Terapie Intensivă, la secţia de Chirurgie.
 
Basarabeanul fusese împuşcat de 6 ori de către un conaţional, alături de care se afla în tranzit prin România. Atacatorul are 40 de ani, este din Republica Moldova şi mai are antecedente penale, de fapte comise cu violenţă.
 
Acesta a fost prins la 180 de kilometri de locul în care a comis tentativa de crimă comiterea faptei. Asupra sa a fost găsită arma cu care a tras în colegul său. Poliţiştii care l-au prins în urma unui filtru au reuşit să îl facă să coopereze abia după ce au îndreptat armele din dotare asupra sa, asta după ce bărbatul a încercat să se întindă după ceva în maşină, iar agenţii au reacţionat, de frică să nu tragă în ei. 
 
Surse din anchetă au precizat pentru „Adevărul“ faptul că fotograful popular în Odessa a fost dus într-o casă în construcţie din localitatea Cepari pentru a-l omorî. Călăul său ar fi încercat iniţial să-l spânzure de o grindă din casă, de la primul etaj, sugerează urmele găsite la faţa locului. De asemenea, în timp ce atârna de o funie, atacatorul a tras şi un foc de armă în gol, glonţul ieşind prin acoperiş.
 
Nu se ştie cum, fotograful a reuşit să scape din ştreang, a sărit de pe o terasă de la etajul I al clădirii şi a fugit pe câmp. Atacatorul a tras asupra lui în timp ce fugea şi l-a nimerit de 6 ori. Cu toate acestea, Vadim Malogolovenko a reuşit să fugă pe un deal din apropiere, unde a fost găsit de localnicul ieşit să-şi are câmpul cu tractorul la ora 3.30 dimineaţa. 
 
Arma folosită de basarabeanul care l-a atacat a fost, cel mai probabil, un pistol de origine rusească cu gloanţe cu calibrul de 7,62 de milimetri. Atacatorul a folosit un amortizor, spun anchetatorii. 
 

Spânzurat şi împuşcat, fotograful este externat după o săptămână şi câteva zile

În ciuda rănilor grave, basarabeanul nu doar că a supravieţuit, ci şi-a revenit extrem de repede. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Camelia Strungari, acesta va fi externat marţi, 24 aprilie, la o săptămână şi trei zile de la incident.
 
Ce se va întâmpla cu basarabeanul odată externat, nu se ştie. Oficial, poliţiştii nu pot să îl determine să nu părăsească ţara, decât dacă este pus sub acuzare.
 
Procurorul şi purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, Angela Sângeorzan, a prezentat în faţa presei firul evenimentelor. Cu toate acestea, anchetatorii n-au prezentat mobilul exact al tentativei de crimă.
 
Cert este faptul că cei doi nu doar că se cunoşteau din copilărie, crescând în aceeaşi localitate din Republica Moldova, ci desfăşurau afaceri ilegale împreună. Procurorul Angela Sângeorzan a dezvăluit faptul că cei doi erau cunoscuţi încă din 2017 ca fiind traficanţi de ţigarete de contrabandă.
 
De asemenea, surse din anchetă spun că cei doi nu erau străini de traseul urmat acum, aceştia obişnuind să circule pe acolo destul de des. Mai mult, se bănuieşte că cei doi aveau legături cu o reţea locală din România de contrabandă cu ţigarete.
 
Anchetatorii l-au luat în vizor şi pe agricultorul care l-a găsit pe Malogolovenko, bănuind că acesta ar avea un rol în toată povestea. Se pare că le-a atras atenţia faptul că omul ara ogorul la 3.30 noaptea, chiar când, la mai puţin de un kilometru de el, fotograful din Odessa era împuşcat. 
 

Vă mai recomandăm:

 
 
 
 
 
 
citeste totul despre: