Câştig de peste 14.000 lei la păcănele, judecat în instanţă. Fiecare parte a reclamat că este păcălită

Câştig de peste 14.000 lei la păcănele, judecat în instanţă. Fiecare parte a reclamat că este păcălită

Foto: Government Technology

Se schimbă perspectiva într-un dosar de şantaj deschis în urmă cu trei ani în Bistriţa, unde un bărbat a câştigat la un aparat slot machine dintr-un bar suma de 14.046 lei şi a reclamat că, sub ameninţări, a fost determinat să se mulţumească cu mai puţin de jumătate din bani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Faptele s-au petrecut în 2017, iar dosarul a ajuns în faza apelului. 

Bistriţeanul s-a entuziasmat când aparatul de joc de noroc tip slot machine i-a arătat că a câştigat un premiu în valoare de 14.046 lei, lucru confirmat de clienţii aflaţi în acel moment în local.
 
Barmaniţa nu a avut la dispoziţie bani suficienţi pentru a plăti premiul şi a anunţat-o telefonic pe patroana localului, care s-a prezentat în scurt timp în bar, iar după ce s-a edificat cu privire la acel câştig, i-a comunicat bărbatului să aştepte că vor veni, în cel mai scurt timp, la faţa locului administratorii jocului de noroc pentru a-i achita premiul. 
 
Odată sosiţi, aceştia i-au spus bărbatului că premiul nu are cum să fie real şi că ar fi vorba de o eroare a aparatului. Bărbatul şi-a chemat rudele, care au încercat să convingă administratorii să-i dea banii.
 
Administratorii au chemat în ajutor un individ, recidivist, care a încercat să-l determine pe bărbat să renunţe la premiul de 14.046 lei sau să se mulţumească cu o sumă mult mai mică.
 
După un scandal monstru, cu înjurături şi ameninţări, la care a fost nevoie inclusiv de intervenţia unui echipaj de poliţie, bărbatul a primit suma de 6000 de lei cu o convenţie: dacă expertiza va arăta că nu e vorba de o eroare, va primi şi restul sumei, în caz contrar, urmând ca el să returneze banii.
 
Câştigătorul premiului l-a reclamat pe cel care l-a ameninţat, iar recidivistul a fost a trimis în instanţă pentru şantaj.
 
„Inculpatul m-a ameninţat însă nu mai reţin în ce anume au constat ameninţările, îmi amintesc că mi-a spus să accept o sumă mai mică de bani decât cea câştigată şi să plec acasă. Întrucât mi-a fost frică de inculpat, am sunat la Poliţie, iar după sosirea organelor de poliţie, inculpatul mi-a spus să îmi iau toţi banii şi să plec. Din suma câştigată am primit doar 6000 lei, iar în ziua următoare m-am deplasat la poliţie pentru a depune plângere împotriva inculpatului, dar între timp am fost sunat de managerul societăţii (...) şi mi-a spus că intenţionează să îmi predea diferenţa până la suma câştigată. Întrucât acest lucru nu s-a întâmplat, eu am depus plângere penală împotriva inculpatului”, a mărturisit câştigătorul premiului (parte vătămată, în dosar) la audieri, potrivit considerentelor sentinţei penale 234/2020 pronunţate de Judecătoria Bistriţa (rolii.ro).

Câştigul afişat de aparat, o eroare

Între timp, a fost efectuată şi expertizarea aparatului care a arătat că, într-adevăr, acesta a dat o eroare.
 
"S-a stabilit astfel în mod cert că pretinsul câştig nu a fost unul real, astfel încât nu trebuia să i se remită nicio sumă de bani. De altfel, înţelegerea dintre părţi a fost aceea că, în cazul în care câştigul era real, societatea să îi achite şi diferenţa, în caz contrar, persoana vătămată să restituie cei 6.000 lei, lucru care nu s-a mai întâmplat, aceasta părăsind teritoriul României la scurt timp după incident", se mai arată în considerentele deciziei citate. 

Concluziile instanţei arată că mai aproape de şantaj e fapta bărbatului care credea că a câştigat, suma de 6.000 de lei fiind plătită în urma „şantajului” părţii vătămate, însoţită de celelalte persoane din bar, asupra reprezentanţilor societăţii jocurilor de noroc.

Judecătoria Bistriţa l-a achitat pe recidivistul intrat în conflict cu bărbatul care se credea câştigător, dar decizia nu e definitivă.  
 

Vă mai recomandăm:

Ipoteză-şoc în cazul accidentului mortal din Olt: „Luăm în calcul şi varianta sinuciderii“

Un cântăreţ de manele a murit după ce maşina condusă de soţia lui a fost lovită în plin de un tren. Artistul era live pe Facebook VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările