Captură impresionantă în urma percheziţiilor de joi din Bistriţa-Năsăud: s-au confiscat 17 trofee, arme, artificii şi alcool

Captură impresionantă în urma percheziţiilor de joi din Bistriţa-Năsăud: s-au confiscat 17 trofee, arme, artificii şi alcool

Poliţiştii au găsit trofee, arme, dar şi carne de vânat şi alcool FOTO: IPJ Bistriţa-Năsăud

17 trofee, câteva kilograme de carne de vânat, artificii, alcool şi bani au confiscat poliţiştii în urma percheziţiilor de joi, care au vizat persoane bănuite că ar fi introdus ilegal în ţară mai multe arme de vânătoare, folosite ulterior la braconaj. 11 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi propuse pentru arest preventiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

28 de percheziţii au desfăşurat joi poliţiştii bistriţeni. Vizate au fost persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată şi braconaj.
 
„18 persoane, cu vârste cuprinse între 22 de ani şi 57 de ani, sunt bănuite că ar fi introdus ilegal, pe teritoriul României, arme de vânătoare, pe care le-ar fi folosit pentru comiterea unor fapte de braconaj cinegetic pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud”, precizează poliţiştii bistriţeni, într-un comunicat de presă.
 
În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat o armă de vânătoare confecţionată artizanal, două ţevi pentru arme de vânătoare, peste 200 de cartuşe letale, lunete şi accesorii pentru arme de foc, precum şi 4 kilograme de carne de vânat, 17 trofee de cerb, ţap şi mistreţ. Au fost ridicate şi 200 de articole pirotehnice, 400 de litri de alcool şi 20.000 de lei. 
 
„Faţă de 11 persoane s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj, mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. Acestea urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă”, mai precizează reprezentanţii IPJ în comunicatul de presă. 
 

Vă mai recomandăm:

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările