Borcane cu zacuscă, sarmale, cârnaţi, cozonaci şi tort – mită pentru aranjarea unui proces în care doi bărbaţi erau judecaţi pentru omor

Borcane cu zacuscă, sarmale, cârnaţi, cozonaci şi tort – mită pentru aranjarea unui proces în care doi bărbaţi erau judecaţi pentru omor

Grefiera ar fi luat şpagă, printre altele, 30 de borcane cu zacuscă

O fostă grefieră a Tribunalului Bistriţa-Năsăud le-a promis la doi inculpaţi că le aranjează procesul în care erau acuzaţi de omor dacă o recompenseazăcu 100.000 de lei, dar şi cu mai multe produse „de-ale gurii”. În schimbul intervenţiei, femeia ar fi primit borcane cu zacuscă, sarmale, cârnaţi, cozonac şi chiar un tort.

În luna aprilie, Feher Veronica, o fostă grefieră de 62 de ani de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă în formă continuată. Aceasta se află momentan în arest preventiv. 
 
Potrivit celor de la clujust.ro, care au publicat o parte din rechizitoriul întocmit de DNA, aceasta a luat mită pentru a „rezolva” două dosare, unul penal şi unul civil. Este vorba despre un dosar în care doi bărbaţi erau judecaţi pentru omor şi altul pe civil, de fond funciar.
 
„În perioada 2016- februarie 2017 a pretins şi primit de la inculpata T.F. suma de 100.000 de lei, iar în cursul lunii decembrie 2016, a pretins şi primit de la aceeaşi inculpată produse alimentare în valoare de 610 lei (carne de porc – circa 40 de kilograme, cârnaţi din carne de porc şi păstrăvi), promiţând că în schimbul acestor foloase necuvenite, va interveni pe lângă judecătoarea Berbecariu Daniella, faţă de care a lăsat să se creadă că are influenţă, şi o va determina pe aceasta să emită o soluţie favorabilă lui Telcian Nicolae Grigore şi Telcian Gheorghe, judecaţi pentru săvârşirea infracţiunii de omor”, de arată în rechizitoriul făcut public de clujust.ro
.
În toamnă, inculpata a luat mită 30 de borcane de zacustă şi doi cozonaci, iar în preajma Crăciunului, aceasta şi-a asigurat preparatele de sărbătoare tot cu ajutorul mitei. Aceasta a solicitat doi cozonaci, un tort, salată de boef, sarmale pentru masa de Crăciun, tot pentru a interveni într-un dosar. 
 

Pentru cele două judecătoare, procurorii au pregătit alt dosar

 
În ciuda faptului că procurorii aveau date că au fost implicate şi alte două judecătoare de la Judecătoria Bistriţa şi Tribunalul Bistriţa-Năsăud, şi anume Berbecariu Daniela şi Vrânceanu Voichiţa, acestea nu au fost trimise în judecată alături de grefieră. 
 
„S-a reţinut în cauză că în data de 28.10.2016, Berbecariu Daniella a primit o sumă de bani de la soţii Telcian, prin intermediul inculpatei Feher Veronica, pentru obţinerea unei soluţii favorabile inculpaţilor Telcian Gheorghe şi Telcian Nicolae Grigore”, se mai arată în propunerea de arestare preventivă a grefierei.
 
Se pare că procurorii pregătesc un alt dosar, în care sunt cercetate cele două judecătoare. Cei 100.000 de lei pe care i-a încasat grefiera Veronica Feher de la familia celor doi inculpaţi ar fi ajuns la Berbecariu Daniella, judecător la Tribunalul Bistriţa-Năsăud. 
 
„În mod evident, magistratul Berbecariu Daniella a fost încunoştinţat despre acheta în curs şi despre ce urmează să se efectueze în cauză, întrucât nu i-a mai răspuns nicioată la telefon inculpatei Feher Veronica. Ultima discuţie telefonică (cunoscută e organele de urmărire penală), din data de 16.02.2017, pe care a purtat-o inculpata Feher Veronica cu magistratul Berbecariu Daniella nu evidenţiază nicio formă de răcire a relaţiilor dintre cele două, care să conducă la un refuz viitor al magistratului de a avea o discuţie telefonică cu inculpata”, se mai arată în rechizitoriu. 
 
Grefiera s-a ales cu un sechestru asigurator pe apartamentul său din Bistriţa şi cu confiscarea de produse alimentare în valoare de peste 1.000 de lei. 
 

Vă mai recomandăm: 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările