Bonele din Bistriţa-Năsăud se pot specializa pe bani europeni

Bonele din Bistriţa-Năsăud se pot specializa pe bani europeni

thesafetyreport.comthesafetyreport.comBistriţencele care iubesc copiii şi vor să facă o carieră din îngrijirea lor sunt aşteptate să obţină o calificare în acest sens FOTO:thesafetyreport.com

thesafetyreport.comUn proiect cu finanţare europeană îşi propune să ofere o calificare femeilor din Bistriţa-Năsăud şi din alte 4 judeţe din nord-vestul ţării în ocupaţia de babysitter. Deşi România nu duce lipsă de bone, puţine sunt cele care chiar au o calificare în acest sens. Proiectul îşi mai propune să creeze şi o reţea naţională de bone.

Ştiri pe aceeaşi temă


După ce anul precedent 1250 de femei au reuşit devină babysitter cu acte, programul ajunge şi în Bistriţa-Năsăud. Cursurile sunt gratuite şi vizează şomerele, pensionarele sau chiar elevele.

În judeţul Bistriţa-Năsăud vor fi organizate trei grupe a câte 28 de persoane, două în Bistriţa, iar unul în Sângeorz Băi.

Bistriţencele care doresc să urmeze cursurile se pot înscrie în perioada 7 februarie -15 martie la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud  şi la Grădiniţa cu program prelungit nr. 1 din Sângeorz Băi.

Cursurile cuprind 360 de ore de pregătire teoretică şi practică, viitoarele bone acumulând cunoştinţe despre dezvoltarea fizică a copilului, disciplina pozitivă, gestionarea emoţiilor copiilor, a situaţiilor de criză, dar şi despre alimentaţia adecvată, rolul jocului în dezvoltarea acestuia şi tehnici de acordare a primului-ajutor.

Proiectul ”Femei pentru femei” urmăreşte standardizarea modelului de formare profesională în vederea constituirii unei reţele naţionale de bone acreditate şi calificate să ofere servicii alternative sau complementare de îngrijire a copiilor pe timpul zilei, se mai arată în comunicatul remis de Romanian Angel Appeal.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările