Bistriţenii vor avea parte de 7 zile dedicate culturii şi civilizaţiei chineze

 Saptamana Chinei sarbatorită cu lampioane, filme şi reţete exotice va fi finanţată parţial şi de Primăria Bistriţa.Proiectul este doar unul dintre cele 53 realizate de ONG-uri şi persoane fizice  care primesc finanţare anul acesta de la Primaria Bistrita .

Ştiri pe aceeaşi temă

Una dintre cele mai exotice proiecte finanţate anul acesta este Săptămâna Culturii şi Civilizaţiei Chineze, programată la începutul lunii august. Primăria dă 11.800 de lei, iar organizatorii, Grupul de Prietenie România China, pun restul de 80% şi promit manifestări pline de culoare. „Va fi ziua de film în care vor rula pelicule chineze pentru toate gusturile, teatru contemporan, minicursuri de caligrafie a ideogramelor, cursuri de limbă şi bineînţeles serbări cu zmei şi lampioane, demonstraţii de artă culinară", detaliază Cristian Munthiu, unul dintre autorii proiectului.Timp de o săptămână, zilnic, bistrițenii vor afla mai multe despre obiceiurile și tradițiile chinezești. Evenimentele programate vor fi organizate atât în Centrul Vechi al Bistriței, cât și la casa de cultură din parc. „Este o manifestare care ne va ajuta să-i cunoaştem mai bine", crede Cristian Munthiu.

Proiecte care au continuitate

Acest proiect este doau unul dintre cele 53 finanțate de Primăria Bistrița în acest an. La sesiunea de finanţare din acest an evaluatorii primăriei au preferat proiectele de maximum 38.000 de lei

Primăria dă anul acesta bani şi pentru revigorarea culturii maghiare, editarea de cărţi de colorat, întreceri sportive, festivaluri de toate genurile şi multe conferinţe. Printre proiectele finanţate se numără unele cu continuitate: „Gala Rockului Bistrițean" (cu 10.000 de lei), Festivalul Internațional de Satiră și Umor „Mărul de Aur" , ediția a XXVII-a, cu 10.000 de lei, după ce anul trecut a fost omis de la finanţare. Revigorarea tradițiilor culturii maghiare din municipiul Bistrița, proiect depus de un ONG maghiar ProHereditatem primeşte şi anul acesta 38.000 de lei.  respectiv „Festivalul de dans - Suburban Fest" al Asociației In Action (ediția a II-a; 13.000 de lei).Finanțare vor primi și proiecte noi ca: „Patrimoniul cultural 2011" al Asociației Nosner Land (30.000 lei), „Memoria caselor" al Fundației „Ethnos" (18.000 de lei), „Program de sprijinire a integrării școlare și sociale a unui grup de copii de etnie rromă al Fundației Inocenți (26.100 de lei). Acest sprijin financiar dat de administrația locală organizațiilor nonguvernamentale se acordă de 6  ani.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările