Bistriţenii, întrebaţi dacă vor tramvai verde prin centrul istoric

Bistriţenii, întrebaţi dacă vor tramvai verde prin centrul istoric

Municipalitatea vrea ca centrul istoric al Bistriţei să fie tranzitat de un tramvai ecologic FOTO: Cristian Macedonschi

Primăria Bistriţa a lansat un chestionar on-line prin intermediul căruia îi întreabă pe cetăţeni dacă vor un tramvai prin centrul istoric sau ar prefera un autobuz sau un troleibuz în locul acestuia. Chestionarul poate fi completat până săptămâna viitoare, rezultatele sale urmând să fie integrate în proiectul de accesare a fondurilor europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Chestionarul face parte din studiul de oportunitate al acestei investiţii, realizat de Universitatea Tehnică Cluj-Napoca. Rezultatele acestuia vor fi incluse în proiectul de accesare a fondurilor europene.

Bistriţenii sunt întrebaţi dacă îşi doresc un tramvai care să traverseze centrul istoric sau ar prefera alte mijloace de transport în comun „verzi” precum un autobuz electric sau un troleibuz.

Primăria Bistriţa a alocat deja anul acesta 330.000 de lei pentru proiectare. Potrivit primarului Ovidiu Creţu, întreaga investiţie ar ajunge la 20 de milioane de euro.

Tramvaiul ar urma să tranziteze Bistriţa, pornind din Viişoara şi traversând centrul istoric pe străzile Gheorghe Şincai şi Dornei sau pietonalul Liviu Rebreanu – Bulevardul General Grigore Bălan şi să ajungă în Unirea.Vă mai recomandăm:

Maşinile, înlocuite în centrul istoric de „tramvaiul verde”

Primarul Ovidiu Creţu nu abandonează ideea tramvaiului

citeste totul despre: