Bistriţeni despăgubiţi după ce Electrica le-a ars electrocasnicele

Bistriţeni despăgubiţi după ce Electrica le-a ars electrocasnicele

Fluctaţiile de tensiune prăjesc adeseori electrocasnicele

Doar şapte bistriţeni au reuşit anul acesta să-şi recupereze banii pe aparatele electrocasnice distruse de fluctuaţiile din sistemul de energie electrică. Procedura de obţinere a despăgubirilor trebuie să urmeze însă, un traseu foarte complicat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei şapte bistriţeni care au reuşit anul acesta  să dovedească distrugerea aparatelor electrocasnice din cauza distribuitorului au primit în medie mai puţin de 800 de lei fiecare drept despăgubiri de la Societatea de Distribuire a Energiei Electrice (SDEE). În total anul acesta Electrica Bistriţa a plătit păgubiţilor săi  5300 de lei, în timp ce anul trecut a despăgubit cu mai bine de 8000 de lei şase consumatori din Bistriţa-Năsăud, potrivit unei informări transmise de SDEE, la solicitarea Adevarul.

Despăgubirile trec printr-o comisie de evaluare

Consumatorii care vor să-şi recupereze pagubele după distrugerea electrocasnicelor trebuie să dovedească cu acte că sunt proprietarii aparatelor în cauză. Apoi, păgubitul trebuie să aibă aparatele omologate şi să demonstreze că circuitele electrice ale instalaţiei sale electrice sunt realizate in conformitate cu prescripţiile tehnice in vigoare. În plus o comisie de la Electrica trebuie să constate că vina defecţiunii a aparţinut în exclusivitate distribuitorului şi să întocmească o notă de evaluare care  ajunge pentru aprobare la Consiliul de Administraţie al Filialei de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Nord. Nu au nicio şansă însă să primească despăgubiri cei care au rămas fără receptoare pe bază de lampi electrice sau aparate electrotermice în urma fluctuaţiilor de energie electrică.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările