Bistriţa ar putea avea centru de cercetare. Medicina veterinară şi agricultura, printre domeniile vizate

Bistriţa ar putea avea centru de cercetare. Medicina veterinară şi agricultura, printre domeniile vizate

Centrul de cercetare ar urma să fie amenajat în clădirile Uniunii Comunelor Grănicereşti de pe Bulevardul Independenţei

În cadrul unei întâlniri cu presa care a avut loc miercuri, preşedintele de Consiliu Judeţean Radu Moldovan a făcut cunoscut faptul că îşi doreşte ca Bistriţa să aibă un centru de cercetare. Acesta urmează să fie amenajat în clădirile Uniunii Comunelor Grănicereşti de pe Bulevardul Indepedenţei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sunt luate în calcul trei universităţi cu care se va colabora pe viitor în acest centru de cercetare. Este vorba despre Universitatea „Babeş Bolyai”, Universitatea Tehnică şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară.

Se pare că preşedintele de Consiliu Judeţean se bazează pe finanţare europeană când ia în calcul această investiţie. Centrul de cercetare ar urma să funcţioneze pe Bulevardul Independenţei, în clădirile Uniunii Comunelor Grănicereşti, unde momentan funcţionează un spital.

„Doresc să mă întâlnesc vineri cu reprezentanţii celor trei universităţi, să le aduc la cunoştinţă care sunt intenţiile noastre şi să le cer să intrăm într-un parteneriat. Cu bani europeni am putea face acolo, inclusiv spaţii de cazare pentru cercetători”, a declarat miercuri, preşedintele de Consiliu Judeţean, Radu Moldovan.Vă mai recomandăm:

Honey sweet, prunul viitorului care rezistă la cel mai devastator virus, se „coace” în laboratoarele bistriţene

Filmul-document cu cercetarea parintelui sociologiei româneşti Dimitrie Gusti de la Şanţ din 1936 surprinde internauţii

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările