Bistriţa are propriul „Stonehenge“, care te încarcă energetic. Puterile celor patru pietre numite „centru energetic zonal“, testate chiar de către primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Ovidiu Creţu a testat joi centrul energetic FOTO: mesagerul.ro
Primarul Ovidiu Creţu a testat joi centrul energetic FOTO: mesagerul.ro

Începând de joi Bistriţa are propriul „Stonehenge”. Acesta este format din patru pietre aşezate sub formă de cerc. Menirea lor? Ei bine, cele patru pietre reprezintă un loc de „intersecţie a liniilor energetice pozitive cu efecte benefice, energizante şi chiar tămăduitoare”.

Pădurea-parc Shullerwald adăposteşte începând de joi un „centru energetic zonal”. Nu este vorba despre ceva clădire sau ceva amplasament special, ci de patru pietre aşezate sub formă de cerc.

Acesta are menirea de a te „energiza”, puterile supranaturale ale acestui loc fiind testate joi chiar de către primarul Bistriţei Ovidiu Creţu, care s-a declarat „energizat” după această experienţă extrasenzorială.

„Minunea” este semnalizată, lângă cele patru pietre fiind aplasată şi un panou care le explică bistriţenilor cum stă treaba cu energizarea şi cum trebuie folosit centrul energetic zonal.

„Acesta este un loc de intersecţie a liniilor energetice positive cu efecte benefice, energizante, revigoratoare şi chiar tămăduitoare ale celor trei componente umane esenţiale: corp-spirit-suflet. (…) Este binecunoscut din vechime faptul că unele persoane au capacităţi senzoriale deosebite şi pot depista locurile cu emanaţii energetice puternice, punctele de conexiune energetică a Pământului cu Universul”, ne spune plăcuţa de lângă „centrul energetic zonal”.

centru energetic 2

Foto: Primăria Bistriţa

Centrul energetic ar fi fost redescoperit în anul 2014, cu ocazia lucrărilor de modernizare a pădurii-parc Shullerwald. Se pare că acest centru energetic era folosit şi de saşii care au locuit în Bistriţa, fiind cunoscut de sute de ani. Acesta s-ar număra printre puţinele centre energetice identificate pe teritoriul Transilvaniei.

Plăcuţa care însoţeşte centrul energetic conţine şi „instrucţiuni de folosire”: „Pentru energizare staţi în picioare în punctual central, cu faţa spre nord, cu braţele întinse lateral în formă de cruce (pe direcţia est-vest), inspiraţi adânc de 3-4 ori, apoi lăsaţi braţele pe lângă corp şi relaxaţi-vă respirând uşor. Totul durează 1-2 minute”.

Cum ne dăm seama că ne energizăm? Răspunsul ni-l dă tot panoul: „La intrarea în spaţiul dintre pietre, unde converg emanaţiile de putere şi energie, persoanele cu sensibilitate mare vor simţi vibraţii uşoare, mai întâi în picioare şi apoi în tot corpul”.

De la ţepuşe pentru panseluţe la…centru energetic

Centrul energetic zonal nu este singura invenţie a Primăriei Bistriţa. Săptămâna trecută, în mai multe sensuri din Bistriţa au apărut ţepuşe, menite să ferească rondourile cu panseluţe de nepriceperea TIRiştilor, care adesea le distrug cu roţile autocamioanelor. Acestea au rezistat doar câteva zile, Poliţia Rutieră obligând municipalitatea să renunţe la acest „mijloc de protecţie”.

De asemenea, Bistriţa este singurul oraş din ţară care are mere uriaşe din fibră de sticlă amplasate în parcuri şi în intersecţii şi struţi multicolori de un metru şi jumătate.

Vă mai recomandăm:

Idei trăsnite la Bistriţa: mere uriaşe, pe post de semn de intrare în municipiu

„Bătălie“ electorală cu struţi şi ouă, la Bistriţa

Doru Crişan, primarul „high tech”. Site-ul Primăriei Prundu Bârgăului oferă imagini live de pe străzile comunei



 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite