Bistriţa: Poliţiştii îl caută pe tatăl bebeluşului născut în stradă

Bistriţa: Poliţiştii îl caută pe tatăl bebeluşului născut în stradă

Copila de 13 ani va rămâne pînă vineri sau luni la Spitalul Orăşenesc din Beclean

Un copil de 11 ani şi un bătrân de 58 sunt sunt principalii suspecţi ai poliţiştilor. Copila, Ana Maria Giulia R., a declarat psihologilor că băiatul de 11 ani nu e tatăl copilului. Poliţiştii nu sunt convinşi de afirmaţia minorei deoarece ea se află încă în stare de şoc şi vorbeşte incoerent. Celălalt suspect, bătrânul, neagă acuzaţiile ce i se aduc şi spune că e dispus să i se facă testul de partenitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii spun că sunt mai mulţi suspecţi în cazul copilei de 13 ani din Nuşeni care a născut un bebeluş în mijlocul străzii. Printre aceştia se numără un minor şi un bătrân. Aceştia au fost deja interogaţi la Bistriţa şi Beclean. „Sunt mai multe persoane bănuite că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu minora. Poliţiştii au început o anchetă penală. Unul dintre suspecţi este un minor. Aceasta reiese din declaraţiile fetiţei", spune Antonela Gorgan, purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţului.

Bistriţa: Fetiţa care a născut în mijlocul străzii se întoarce acasă peste câteva zile

La 13 ani a născut în mijlocul străzii

Despre minor, viceprimarul din comuna Nuşeni, Liviu Rusan, afirmă că are 11 ani, locuieşte în Bistriţa şi a venit în vacanţa de vară la bunicii din Nuşeni. „Părinţii fetei stau pe Valea Breşii, la 1 km distanţă de drumul principal, iar acel băiat despre care se crede că ar fi tatăl bebeluşului vine aproape în fiecare sâmbătă să-şi vadă bunica a cărei casă e vecină cu cea a părinţilor fetiţei. Îl cheamă Robi K.", susţine Marean Katalina, o localnică de 76 de ani.

Aceeaşi vârstnică mai zice că ieri a venit poliţia şi l-a luat pe bătrânul de 58 de ani. Acesta locuia până acum 3 ani la căminul pentru vârstnici din localitate, iar momentan stă pe Valea Breşii, la o văduvă de 70 de ani, Aurelia Pop, într-o casă modestă.

Bătrânul neagă acuzaţiile

Băiatul de 11 ani a fost interogat de poliţişti la Bistriţa, iar bătrânul din Nuşeni, de poliţiştii din Beclean. „Bătrânul nu recunoaşte nimic. A fost interogat şi luni şi marţi. El a mai zis că este de acord să se supună unui test ADN pentru a dovedi că nu el e tatăl bebeluşului", susţine subinspectorul Andrei Gabor de la Poliţia din Beclean.

Acesta adaugă că atât băiatul cât şi bătrânul nu pot fi catalogi drept suspecţi. „Cazul este încă la început, iar fetiţa este incoerentă. Deşi ea a vorbit cu psihologii cărora le-a spus că băiatul de 11 ani nu e tatăl copilului ei, nu ne putem baza pe aceste afirmaţii", explică subinspectorul.

Surse din cadrul poliţiei mai spun că pentru soluţionarea acestui caz este nevoie de mult timp întrucât fetiţa este în stare de şoc şi se exprimă greu, mai ales că are o dezvoltare mental redusă.

Psihologul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a vorbit cu minora. „Fetiţa este speriată şi nu conştientizează ce i se întâmplă", susţine adjunctul Direcţiei, Olimpia Ababi.

Externată vineri sau luni

Ana Maria Giulia R. din Nuşeni va fi externată vineri sau luni din Spitalul Orăşenesc Beclean, unde se află acum. Ea va merge fie în centrul maternal din Bistriţa, fie în plasament la casa bunicilor. „Încă nu am stabilit exact unde va sta fetiţa. Ţinem legătura cu conducerea spitalului care ne va comunica ziua externării. Până atunci vom decide dacă o vom duce în centrul maternal din Bistriţa sau o vom lăsa în plasament, la casa bunicilor din Nuşeni, care şi-au exprimat intenţia de a creşte bebeluşul", afirmă Olimpia Ababi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările