Bistriţa-Năsăud: 20 de cadre medicale, în izolare la domiciliu din cauza unei femei testate pozitiv COVID-19

Bistriţa-Năsăud: 20 de cadre medicale, în izolare la domiciliu din cauza unei femei testate pozitiv COVID-19

Spitalul Judeţean Bistriţa                 FOTO: Arhiva Adevărul

Femeia a intrat în atenţia procurorilor care o cercetează penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. În tot acest timp, 20 de cadre medicale au intrat în izolare la domiciliu.

Ştiri pe aceeaşi temă

„11 angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa se află în izolare la domiciliu” a declarat, pentru Bistriţeanul.ro, purtătorul de cuvânt al SJUB, Camelia Strungari.

Pe lângă cele 11 cadre medicale, în izolare la domiciliu mai sunt 7 dela Spitalul Orăşenesc Năsăud şi 2 angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Toţi cei 20 de oameni au intrat în contact cu o femeie din localitatea Salva, testată pozitiv cu coronavirus. Pacienta se află internată acum la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca.

Pe numele ei, Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud a deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a acombaterii bolilor.

Femeia a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa - Secţia Boli Infecţioase în data de 15 martie, cu simptome de febră şi tuse iritativă.

Anchetatorii spun că femeia a prezentat primele simptome pe 5 martie, nespecificându-se dacă s-a autoizolat. Astfel, sunt 10 zile în care aceasta nu a cerut ajutorul medicilor.

„La data de 20 martie starea pacientei s-a agravat brusc, fiind transferată la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Bistriţa unde a fost testată pentru COVID-19, fiind diagnosticată pozitiv, motiv pentru care a fost transferată la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca”, spun procurorii.

La internare, pacienta a declarat că nu ştie să fi fost în contact cu persoane diagnosticate cu COVID-19 sau cu persoane întoarse recent din străinătate şi nici nu a călătorit în ultimele 14 zile. Toate aceste declaraţii vor fi verificate acum de către procurori.

Pe aceeaşi temă:

Dosar penal pentru o femeie care a stat acasă 10 zile cu simptome COVID-19. A fost testată pozitiv, iar acum este în stare gravă

Bistriţa-Năsăud: 2 persoane confirmate cu coronavirus. S-au întors din Italia pe 13 martie

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: