Biblioteca judeţeană, paşi mărunţi în era digitală

Biblioteca judeţeană, paşi mărunţi în era digitală

Primul permis electronic eliberat de Biblioteca Judeţeană FOTO: Bianca Sara

Încă de când a preluat frâiele bibliotecii judeţene Ioan Pintea a atras atenţia asupra instituţiei sale cu ajutorul unor evenimente care au adus bistriţenii printre cărţi. Miercuri biblioteca şi-a lansat un site nou ce va permite împrumutul electronic, permisele electronice, dar şi un ghid al bibliotecilor din judeţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” a lansat miercuri noul site la care s-a lucrat în ultima perioadă: www.bjbn.ro. Noutatea acestuia este tocmai aplicaţia care permite împrumutul electronic al cărţilor. Tot miercuri au fost înmânate primele permise electronice. Acest sistem este deja funcţional în mai multe biblioteci din România.

Directorul bibliotecii Ioan Pintea spune că îşi doreşte ca prin site şi prin permisele electronice să faciliteze accesul cititorilor la carte, dar şi la serviciile instituţiei. Ioan Pintea, preot de meserie, a mai precizat  că multe dintre biblioteci au făcut acest pas în urmă cu ceva vreme, însă niciodată nu este prea târziu. Acesta a făcut cunoscut şi faptul că în anii următori se va dezvolta acest sistem.

„Acest proiect este absolut necesar, numai şi numai în folosul utilizatorilor şi în sprijinul bibliotecarilor. Încercăm să ajungem din urmă marile biblioteci”, a declarat miercuri Ioan Pintea.

Dacă până acum informaţiile de pe site-ul instituţiei nu prea erau actualizate, directorul bibliotecii a declarat că noua pagină va fi alimentată în permanenţă cu informaţii.

Printre informaţiile oferite de site-ul bibliotecii se numără şi cele mai împrumutate cărţi şi autori, evenimentele găzduite de instituţie, detalii despre scriitorii bistriţeni din toate timpurile sau chiar cărţi poştale vechi cu Bistriţa.

Tot miercuri a fost lansat şi „Ghidul bibliotecilor publice”, care prezintă toate bibliotecile din judeţ, precum şi o scurtă monografie a comunei în care se află. „Este o carte importantă, necesară, de identitate. În timp va apărea şi ediţia a doua”, a mai spus Ioan Pintea.

Printre noutăţile cu care a mai surprins în ultima perioadă Biblioteca Judeţeană se numără şi rebrandingul cultural, instituţia înregistrând la OSIM conceptul „Coşbook”. Acesta alături de evenimentele şi activităţile din acest an i-au şi adus locul I la Conferinţa Naţională a Asociaţiei Naţionale a Bibliotecilor Publice din România, care anul acesta a avut tema „SMARTLibraries”. 


Vă mai recomandăm:
 

FOTO Biblioteca bistriţeană, mutată de ucenicul lui Nicolae Steinhardt în fosta locuinţă a lui Carol al II-lea, a primit binecuvântarea lui IPS Andrei Andreicuţ

Biblioteca Judeţeană va fi numită după George Coşbuc

Ioan Pintea, directorul Bibliotecii Județene „George Coșbuc” FOTO: Bianca Sara 

Imagini din aceeasi galerie
  • Ioan Pintea, directorul Bibliotecii Județene „George Coșbuc” FOTO: Bianca Sara 
  • Ghidul Bibliotecilor Publice FOTO: Bianca Sara
  • Primul permis electronic eliberat de Biblioteca Județeană FOTO: Bianca Sara
  • Noul site al instituției FOTO: bjbn.ro
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: