Beneficii ale meditaţiei: de ce o folosesc marile companii

Beneficii ale meditaţiei: de ce o folosesc marile companii

Meditaţia are numeroase beneficii pentru cei care o practică FOTO: RF

Multe companii importante din lume oferă cursuri gratuite de meditaţie pentru angajaţi. Meditaţia a dus la o creştere a creativităţii angajaţilor şi a redus iritabilitatea şi stresul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asociată cu mai multe religii ale lumii, meditaţia are numeroşi adepţi şi este recomandată şi încurajată chiar şi la locul de muncă. Printre companiile care oferă cursuri gratuite de meditaţie se numără gigantul Google sau Walt Disney. Reprezentanţii companiilor spun că creativitatea angajaţilor a crescut considerabil.
 
Iată12 beneficii ale meditaţiei, aşa cum au fost prezentate de site-ul Factretriever.com:
 
- Un perete care datează din anul 3500 Î.Hr. reprezintă o dovadă a faptului că meditaţia este cunoscută de mii de ani. Imaginile înfăţişează figurine care stau în poziţii clasice de yoga, cu picioarele încrucişate şi mâinile pe genunchi şi cu ochii închişi. 
 
- Meditaţia inspiră conexiuni sociale, creşte empatia şi nevoia de a ajuta. De asemenea, se pare că meditaţia ajută autocontrolul, chiar şi în cazul copiilor.
 
- Studiile susţin faptul că meditaţia ajută memoria, dar şi atenţia şi concentrarea.
 
- Printre tipurile de meditaţie se numără şi cea „orgasmică”. 
 
- Meditaţia este eficientă în „tratarea” durerilor de spate. 
 
- 10 minute de meditaţie zilnic te pot ajuta să alungi gândurile care nu te lasă să te concentrezi şi să reduci anxietatea.
 
- Meditaţia are efecte benefice atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor. Cu toate acestea, se pare că femeile au parte de o mai mare reducere a gândurilor negative şi a iritabilităţii. 
 
- Studiile sugerează faptul că meditaţia stimulează creativitatea.
 
- Meditaţia îi ajută pe cei care vor să se lase de fumat.
 
- Walt Disney Company a fost una dintre primele companii din lume care a introdus meditaţia la locul de muncă. Compania a înregistrat o creştere a creativităţii angajaţilor săi după ce aceştia au început să facă meditaţie. Şi Google oferă cursuri de meditaţie angajaţilor săi.
 
- Cei care practică meditaţia se folosesc de o frază sau un cuvânt care să îi ajute să se concentreze. 
 
- Cea mai comună „mantra” este cuvântul „hamsa”, care înseamă „Sunt pur, de neschimbat”. Floarea de lotus este un element important în meditaţie. Aceasta simbolizează abilitatea de a trece peste dificultăţi.
 
Sursa: factretriever.com
 

Vă mai recomandăm:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările