Băsescu, despre punerea sub acuzare: „Vă asigur că în acest dosar nu au cum să fie denunţuri“

Băsescu, despre punerea sub acuzare: „Vă asigur că în acest dosar nu au cum să fie denunţuri“

Prezent sâmbătă la Bistriţa, Traian Băsescu a vorbit şi despre punerea sub acuzare FOTO: Bianca Sara

Prezent sâmbătă la Bistriţa, la lansarea candidaţilor PMP, fostul preşedinte Traian Băsescu a vorbit şi despre punerea sub acuzare pentru spălare de bani. Acesta a spus că denunţurile care ar exista în acest caz nu pot fi probate şi că este „un mod de a rezolva problemele politice“, „un joc murdar“.

Ştiri pe aceeaşi temă

În data de 13 aprilie, Traian Băsescu a fost pus sub acuzare pentru spălare de bani, într-un dosar privind un teren din cartierul Primăverii din Capitală, pe care fostul preşedinte l-ar fi obţinut când era primar al Capitalei şi mai apoi l-ar fi vândut de 10 ori mai scump. 
 
Prezent sâmbătă la lansarea candidaţilor PMP la alegerile locale, fostul preşedinte  ţinut să comenteze această punere sub acuzare, dar şi retragerea sa din cursa pentru Primăria Bucureşti. 
 
„Având în vedere decizia pe care am luat-o în ultimele zile, cred că vă sunt dator cu o explicaţie. Zilele trecute am primit o informaţie neplăcută de la Parchetul General că aş fi suspect într-un caz de spălare de bani reclamat de domnul Ciuvică. Este o mizerie fără limite. Plecând de la premiza că la sfârşitul mandatului am făcut afirmaţia că am îngenuncheat vechiul sistem, dar nu l-am făcut să dispară, el s-a manifestat în premergător înscrierii mele în cursa pentru Primăria Capitalei şi m-a pus în faţa unei situaţii imposibile: şi anume să candidez în calitate de suspect, lucru pe care nu-l puteam accepta pentru că mi-aş fi negat tot mandatul meu de 10 ani la Cotroceni. Ce vă pot garanta e că este o minciună, un mod de a rezolva problemele politice pentru cei care încă se mai hrănesc din învăţăturile lui Voiculescu. Este un joc murdar”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, în cadrul discursului său de la Bistriţa.
 
Acesta a mai ţinut să precizeze faptul că întreaga poveste va fi făcută publică zilele care urmează. De asemenea, Traian Băsescu a mai spus că ar fi afectat grav imaginea partidului dacă ar fi candidat din partea PMP pentru Primăria Bucureşti, din postura de inculpat. 
 
„Vă asigur că în acest dosar nu au cum să fie denunţuri pentru că nu există un denunţ care ar putea fi probat. Vă asigur că sunt un om integru aşa cum îmi doresc să fie acest partid acum şi încă 50 de ani de acum. Ca imagine, partidul ar fi avut de suferit enorm dacă eu aş fi candidat, având calitatea de suspect”, a completat Traian Băsescu. 
 

Vă mai recomandăm:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările