Băile Figa şi-au deschis porţile pentru turişti. Oamenii sunt încurajaţi să folosească mijloacele de transport ecologice

Băile Figa şi-au deschis porţile pentru turişti. Oamenii sunt încurajaţi să folosească mijloacele de transport ecologice

Foto Facebook

Staţiunea Băile Figa din judeţul Bistriţa-Năsăud, aflată în administrarea Primăriei oraşului Beclean, şi-a deschis marţi porţile pentru cel de-al 12-lea sezon estival, oferind ca noutate mijloace de transport ecologice pentru turişti şi localnici. Oamenii sunt încurajaţi să folosească varianta „verde” a transportului.

Nicolae Moldovan, primarul din Beclean, a spus că au fost construite piste pentru biciclete pe o lungime de 10 kilometri şi că de la 1 iulie vor fi puse în funcţionare şi autobuzele electrice.

De asemenea, pentru ca sezonul estival să poată debuta în 15 iunie, unul dintre bazinele exterioare are, începând cu acest an, apa încălzită.

„Pentru sezonul al 12-lea, noutăţile sunt că avem apa încălzită în unul dintre bazinele mari, la 30 de grade, apoi avem piste de biciclete pe 10 kilometri, chiar până la Băile Figa, iar din 1 iulie vom transporta turiştii şi nu numai, va intra în funcţiune Societatea de Transport Public Local, cu cele opt autobuze electrice. (...) 22 de locuri are un autobuz local şi vor circula din oră în oră", a declarat pentru Agerpres, Nicolae Moldovan.

Preţul unui bilet este 15 lei de luni până joi şi 30 de lei vineri şi pe weekend. La acest preţ se adaugă în plus 10 lei pentru cei care folosesc dotările de la aqua land.

Staţiunea, inaugurată în vara anului 2010, în urma implementării unui proiect cu fonduri europene, se află la o distanţă de aproximativ patru kilometri de oraşul Beclean, într-o depresiune înconjurată de păduri, şi se întinde pe 15 hectare.

Nicolae Moldovan speră să fie ultimul an în care sezonul la Băile Figa se încheie în septembrie, fiind în curs de construcţie un centru recreativ cu bazine de înot, bazin cu apă sărată, facilităţi pentru tratament fizioterapeutic şi de petrecere a timpului liber (sală de bowling, sală de fitness, sală de gimnastică), care va permite ca staţiunea să funcţioneze permanent. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările