Atmosfera de la Nürnberg, adusă la Bistriţa cu căsuţe din lemn, vin fiert şi căni personalizate

Atmosfera de la Nürnberg, adusă la Bistriţa cu căsuţe din lemn, vin fiert şi căni personalizate

Târgul de Crăciun devine o tradiţie şi la Bistriţa FOTO: Bianca Sara/Arhivă

De Moş Nicolae, Bistriţa intră în sărbătoare, edilul municipiului încercând să aducă atmosfera din Nürnberg în micul burg săsesc din inima Transilvaniei. Acest lucru se va întâmpla cu ajutorul căsuţelor din lemn, dar şi a vinului fiert, a cănilor personalizate şi a obiectelor de artizanat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Ovidiu Creţu a anunţat că târgul de Crăciun se va ţine şi anul acesta. Târgul va fi deschis oficial în data de 5 decembrie, când va fi luminat şi bradul ce va fi instalat pe Pietonalul Liviu Rebreanu şi întreg oraşul. Acesta va fi cel mai probabil însoţit şi de concerte de colinde şi se va întinde până în noaptea de Revelion.

Anul acesta municipalitatea a mărit şi numărul de căsuţe, de la 10 la 20. Edilul speră ca anul viitor să ajungă la 30-40 de căsuţe. Alături de meşteşugari, anul acesta vor participa şi trei firme care vor oferi mâncare.

Mâncarea va fi şi ea însoţită de vin fiert, care ar putea fi servit în căni personalizate. Ovidiu Creţu spune că o cană personalizată cu vin fiert ar putea să coste 3 euro, adică peste 10 lei. Pe căni va fi cel mai probabil o urare de sărbători.Vă mai recomandăm:

Bucătarii cei mici au învăţat să facă turtă dulce pentru Moş Crăciun

Târg de Crăciun cu căsuţe inspirate din Austria sau Germania

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: