Adrenalină, bălăceală şi călărie la Băile Figa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un crazy river şi călăria completează anul acesta serviciile oferite de Băile Figa  FOTO: bailefiga.ro
Un crazy river şi călăria completează anul acesta serviciile oferite de Băile Figa  FOTO: bailefiga.ro

Primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan, are planuri mari pentru mini-staţiunea de lângă Someş. După ce în anul 2010 s-a materializat cu ajutorul fondurilor europene, anul acesta turiştii care îi calca pragul vor putea călări şi vor putea testa „crazy river”, menit să le crească adrenalina.

Numită de mai multe site-uri destinate călătoriilor şi relaxării, Hajdúszoboszló în miniatură şi variantă bistriţeană, Băile Figa se modernizează cu fiecare an, primarul Nicolae Moldovan crescând micuţa staţiune ca pe propriul său copil.

După ce anul trecut a inaugurat cinci tobogane, care a creat isterie, mai ales în rândul celor mai tineri vizitatori, anul acesta îşi propune să le ofere celor care vizitează complexul şi posibilitatea de a călări. 

În prezent, complexul găzduieşte 5 tobogane, un bazin cu apă sărată, o piscină cu apă dulce, un „râu leneş”, un bazin acoperit, jacuzzi, sală de masaj, saună, sală de fitness, loc de joacă pentru copii, lac sărat, baltă cu nămol, dar şi terenuri de tenis şi fotbal.

Parteneriatul cu Herghelia Beclean vine ca o diversificare a ofertei, dar şi ca un ajutor pentru aceasta, destul de ignorată în ultimul deceniu. Preţurile, orarul şi serviciile vor fi stabilite de către reprezentanţii hergheliei, spaţiul amenajat pentru călărie fiind situat în afara Băilor Figa, dar în apropiere. 

De asemenea, la sfârşitul acestei veri vor începe lucrările la crazy river, un soi de tobogane pe care aluneci cu colaci mari care pot susţine chiar şi două persoane. Ineditul acestui „râu nebun” este faptul că sunt două trasee, unul mai liniştit şi altul care-ţi face pulsul să crească. Pe care nimereşti decide...destinul.

Primarul a dat mână liberă investitorilor privaţi să se dezvolte folosindu-se de mini-staţiunea sa, concesionând 200 de loturi de teren, pe care deja s-au construit 50 de cabane. Contractul de concesiune  presupune şi asigurarea utilităţilor. În zonă au apărut şi două restaurante, primarul fiind mulţumit de investiţii, neavând în plan să construiască un restaurant în interiorul staţiunii, din lipsă de spaţiu. 

Ce a asigurat succesul staţiunii? Ei bine explicaţia primarului este destul de simplă, crede că tocmai criza de care mulţi fug i-a adus turişti. Aceştia nu mai îşi permit destinaţii exotice, aşa că se mulţumesc cu pitoreştile băi. 

"Cea mai mare problemă este faptul că nu există o cultură a relaxării. Asta şi încerc să fac, să dezvolt cultura relaxării. Omul trebuie să ştie că trebuie să te şi relaxezi, dacă se poate regulat. Încet, încet am reuşit să schimb puţin mentalitatea şi asta se vede şi în abonamente, oamenii optând pentru ele pentru că beneficiază regulat de serviciile noastre", spune Nicolae Moldovan.

În viitor acesta ar vrea să profite şi de pădurea din apropierea complexului şi să materializeze un parc de aventură, deocamdată inexistent în judeţul Bistriţa-Năsăud.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite