Actorul Adrian Titieni, despre „jongleria” dintre teatru şi Primăria Bistriţa: „Să merg să joc în spectacole la Bucureşti e o absurditate”

Actorul Adrian Titieni, despre „jongleria” dintre teatru şi Primăria Bistriţa: „Să merg să joc în spectacole la Bucureşti e o absurditate”

Actorul Adrian Titieni va candida din partea PNL la alegerile locale din iunie FOTO: Bianca Sara

PNL Bistriţa-Năsăud şi-a prezentat, sâmbătă, candidatul care va intra în cursa pentru Primăria Bistriţa. Este vorba despre actorul Adrian Titieni, care a spus despre candidature că a fost o propunere care l-a şocat, pentru că nu s-a aşteptat la un asemenea „răspuns” de la viaţă. Rectorul UNATC spune că îşi va face buletin de Bistriţa şi se va muta în casa părintească.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liberalii bistriţeni şi-au prezentat sâmbătă candidatul pentru Primăria Bistriţa. După ce rezultatele sondajelor care au vizat mai mulţi liberali locali au fost dezastruoase, PNL a apelat tot la un bistriţean, care însă a plecat din oraş în urmă cu câteva decenii bune.
 
Este vorba despre actorul şi rectorul UNATC Adrian Titieni, care a susţinut sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă că va da buletinul de Bucureşti pe unul de Bistriţa şi că se va muta din nou în oraşul natal, unde va locui în casa lăsată moştenire de către părinţi. 
 
Cât despre propunerea de a intra în cursa pentru Primăria Bistriţa, Adrian Titieni a precizat: „Înainte de sărbătorile de iarnă a fost o propunere vagă în faţa căreia m-am şocat, pentru că nu am aşteptat niciodată un asemenea răspuns de la viaţă. La modul concret mi s-a propus această candidatură în urmă cu două săptămâni, când filmam la Vatra Dornei”. Întrebat dacă i s-a mai propus vreodată aşa ceva, Titieni a răspuns : „Never in my life”. 
 
Acesta a recunoscut că până acum vizita Bistriţa doar de trei ori pe an, cu ocazia Crăciunului, a sărbătorilor Pascale şi a vacanţei de vară. Actorul a mărturisit însă că atât el, cât şi copiii săi, sunt îndrăgostiţi de Bistriţa, datorită ritmului său, pe care nu-l găseşti în Bucureşti. 
 
Deşi una dintre regulile din interiorul PNL este ca viitorii candidaţi la primării şi respectiv la consiliile judeţene să fie şi preşedinţi de partid, se pare că în acest caz nu se va aplica regula. 
 
„În acest moment aş putea să preiau conducerea partidului, însă nu cred că ar fi nici eficient, nici corect. Partidul are istorie, oamenii care sunt la conducerea partidului funcţionează şi există de multă vreme împreună. Eu am venit cucerit de proiectul Adrian Titieni primar, dar cred că ar fi bine să rămânem în această zonă, să rămân fidel proiectului. Sunt pregătit, dar nu cred că este bine să fiu eu. Formal o putem asuma, dar orice fel de regulă sau procedură poate fi pusă într-o convenţie dacă avem o comunicare bun”, a explicat actorul. 
 
E o absurditate să mai merg să joc în spectacole la Bucureşti 
 
Acesta a vorbit şi despre cum va „jongla” cu activităţile actuale în condiţiile în care ar ajunge primar al Bistriţei. Titieni a ţinut să precizeze că va locui la Bistriţa şi va merge o dată pe săptămână în Bucureşti, unde va continua să predea la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, a cărei rector este până în data de 1 martie. 
 
„E un proiect care redefineşte, schimbă viaţa, fără îndoială că va fi primordial. Acea relaţie cu catedra evident va rămâne. Un profesor universitar are posibilitatea să ţină cursurile de asemenea manieră să-şi facă norma, cu o recurenţă săptămânală. În legătură cu teatrul e o absurditate să merg să joc spectacole la Bucureşti.  În schimb, voi fi foarte selectiv în măsura în care vor fi oferte importante de film”, a mai spus proaspăt liberalul. 
 
Dacă nu va reuşi să obţină fotoliul de primar al Bistriţei, Titieni nu a exclus o posibilă candidatură la alegerile parlamentare.
 

Vă mai recomandăm:

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: