Accident rutier grav pe DN15 A: Un englez a murit, iar alţi trei se luptă să trăiască. Aceştia făceau voluntariat în Bistriţa-Năsăud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferul a decedat pe loc, iar cei trei pasageri din autoturism sunt în stare foarte gravă
Şoferul a decedat pe loc, iar cei trei pasageri din autoturism sunt în stare foarte gravă

În această dimineaţă, în jurul orei 8:30, un grav accident a avut loc pe DN15 A, pe raza localităţii Sărăţel. Autoturismul în care se aflau patru englezi a fost aruncat într-un copac de pe marginea drumului, după ce şoferul nu a încetinit la o trecere la nivel cu calea ferată. Şoferul a murit pe loc, iar alţi trei pasageri sunt în stare foarte gravă.

Accidentul a avut loc joi dimineaţa, în jurul orei 8:30, pe DN15 A, pe raza localităţii Sărăţel. Din primele informaţii reiese că un autoturism în care se aflau patru persoane a fost aruncat în decor, unde a lovit un copac. 

Se pare că şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi nu a încetinit la trecerea la nivel cu calea ferată, a pierdut controlul volanului şi a ajuns în afara părţii carosabile.

„Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că, pe raza localităţii Sărăţel a avut loc un accident rutier. Din primele date, s-a stabilit că un cetăţean englez, în timp ce conducea un autoturism pe DN15A, pe direcţia de deplasare Bistriţa – Reghin, a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu un copac. În urma accidentului a rezultat decesul şoferului şi rănirea unui număr de 3 persoane, pasagere în autoturism. Poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilrea împrejurărilor în care s-a produs accidentul”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud, Diana Pintea. 

Şoferul nu a avut nicio şansă, decedând pe loc, înainte ca echipajele medicale să ajungă la faţa locului. În autoturism se mai aflau alte trei persoane, care sunt în stare deosebit de gravă. 

La faţa locului a fost solicitat un elicopter SMURD pentru preluarea unuia dintre răniţi. Acesta a aterizat chiar pe şosea, traficul fiind blocat pe ambele sensuri. Mai intervin două echipaje SMURD, două echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud şi două descarcerări.

„Echipajele de intervenţie au găsit la locul accidentului patru victime încarcerare. Din păcate conducătorul auto prezenta leziuni incompatibile cu viaţa, astfel că medicul a fost nevoit să constate decesul. Pentru celelalte trei victime, pompierii militari au îndepărtat elemente de caroserie pentru a asigura accesul echipajelor medicale. Victimele au fost extrase în aproximativ 20 de minute şi predate echipajelor medicale sosite la locul accidentului. Pentru una dintre victime s-a impus solicitarea elicopterului SMURD, care a aterizat foarte aproape de locul accidentului. În urma impactului extrem de violent, autoturismul a fost distrus în totalitate, astfel că, pentru a putea extrage victimele, fără a le agrava leziunile deja suferite, pompierii militari au fost nevoiţi să îndepărteze elemente de caroserie şi să facă extracţia cu grijă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bistriţa, Marius Rus. 

Englezii au ajuns în Bistriţa-Năsăud printr-un ONG. Aceştia participau la un proiect ce presupunea construirea unei case. Cei patru englezi mai erau însoţiţi de alţi 6, care se aflau în alt autoturism, care circula în spate. Toţi 11 erau cazaţi la o pensiune din Bistriţa. 

La volanul autoturismului se afla un bărbat de 51 de ani, care a murit imediat după impact. În dreapta sa se afla un poliţist de 58 de ani, iar în spate se aflau un bărbat de 49 de ani şi fiul său adolescent de 17 ani. Pasagerul de pe locul din dreapta a fost grav rănit, luându-se hotărârea ca să fie transportat la o clinică de specialitate din Târgu Mureş. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, bărbatul de 49 de ani este şi el în stare destul de gravă, fiind internat la secţia Terapie Intensivă- Ortopedie, cu multiple traumatisme, leziuni şi fracturi. Acesta prezintă un traumatism cranian, unul toracic, de bazin, de membru inferior şi superior şi fracturi costale, de bazin şi de femur. Fiul său este cel mai puţin rănit, acesta prezentând un traumatism la genunchi şi unu la splină, care ar putea necesita operaţia. Şi bărbatul de 49 de ani va fi supus mai multor intervenţii chirurgicale. 

Vă mai recomandăm:

Accident cu scandal pe un drum naţional, după ce o căruţă nesemnalizată a fost lovită de o maşină

Cum au scăpat fără leziuni un copil de un an şi mama lui însărcinată, după ce maşina în care erau a fost aruncată ca o marionetă într-un şanţ

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite