Şeful Misiunii române de la Viena şi familia sa, implicaţi într-un accident grav. Fiul cel mare al diplomatului a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre maşinile avariate în accidentul în care a căzut victimă şi ambasadorul român de la Viena FOTO: tribuna.ro
Una dintre maşinile avariate în accidentul în care a căzut victimă şi ambasadorul român de la Viena FOTO: tribuna.ro

O persoană a murit şi alte cinci persoane au fost rănite, în urma unui accident care a avut loc pe DN1, în judeţul Sibiu, provocat de o şoferiţă din Bistriţa. Printre victime se numără şi şeful Misiunii permanente a României pe lângă oraganizaţiile internaţionale de la Viena, Cristian Istrate, şi familia sa. Fiul cel mare al diplomatului şi-a pierdut viaţa, din cauza rănilor grave suferite.

Potrivit tribuna.ro, accidentul a avut loc, duminică,  în localitatea Avrig din judeţul Sibiu. O femeie care conducea un autoturism înmatriculat în Bistriţa-Năsăud a depăşit neregulamentar un TIR şi nu a mai apucat să revină pe sensul ei de mers, lovind în plin o altă maşină înmatriculată în Austria. 

Maşina şoferiţei bistriţene a lovit în plin autoturismul se afla Cristian Istrate, şeful Misiunii permanente a României pe lângă oraganizaţiile internaţionale de la Viena, împreună cu soţia şi cei doi copii ai lor.

În urma impactului, fiul cel mare al diplomatului a fost rănit grav. El a fost transportat la Spitalul Judeţean Sibiu. 

Potrivit şefului Unităţii Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Sibiu, medicul Constantin Roşca, pacientul în vârstă de 23 de ani a suferit un traumatism cranian, toracic şi abdominal sever, cu fractură costală multiplă, cu ruptură de splină, „având sânge mult în cavitatea abdominală”. Fiul cel mare al diplomatului a fost supus unei intervenţii chirugicale, dar a murit din cauza rănilor severe.

Diplomatul Cristian Istrate (foto dreapta Mediafax) s-a ales şi el cu fracturi costale şi cu ruptură de splină, în timp ce soţia sa şi al doilea fiu, în vârstă de 13 ani, au suferit răni minore. 

fotolung

Şoferiţa din Bistriţa şi soţul ei, care o însoţea în maşină, nu au avut nevoie de internare.

Cristian Istrate a fost numit de către preşedintele Traian Băsescu şef al Misiunii permanente a României pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena, în martie anul acesta. De asemenea, Cristian Istrate a fost ambasador al României în Norvegia în perioada 2007-2011.


Maşina în care circula Cristian Istrate şi familia lui SURSĂ FOTO tribuna.ro

accident istrate bistrita FOTO tribuna.ro

Vă mai recomandăm:

Accident feroviar cu patru victime în Ilva Mică. Una dintre ele se află în stare gravă

Accidentele care au zguduit Bistriţa-Năsăud în ultimii ani 

 

 




 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite