A ţinut o slujbă religioasă la el acasă, în plină pandemie. Doi credincioşi sunt pozitiv COVID-19, iar procurorii i-au făcut dosar penal

A ţinut o slujbă religioasă la el acasă, în plină pandemie. Doi credincioşi sunt pozitiv COVID-19, iar procurorii i-au făcut dosar penal

Interior biserică penticostală                 FOTO: FB/Biserica Penticostală nr. 1 Hristos a Înviat

În total, 68 de persoane sunt în autoizolare după ce slujba religioasă s-a ţinut fără avizul Direcţiei de Sănătate Publică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean (judeţul Bistriţa-Năsăud) îl cercetează penal pe A. Flaviu, din satul Reteag, comuna Petru Rareş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

Anchetatorii arată într-un comunicat de presă că bărbatul, la data de 11 martie, a intenţionat să organizeze o adunare cu caracter religios la Biserica Penticostală din localitate. Slujba nu a fost autorizată de DSP, iar poliţia din comună i-a pus în vedere să renunţe la acest demers ţinând cont de riscul răspândirii coronavirusului la nivel naţional.

În această situţie, bărbatul a decis să ţină slujba la el acasă. La rugăciune au participat 20 de persoane din localitate şi 3 persoane neidentificate din judeţul Suceava.

„La data de 30.03.2020, dintre persoanele participante la întrunirea mai sus menţionată, două persoane domiciliate pe raza localităţii Reteag, au fost diagnosticate pozitiv cu coronavirusul SARS-CoV-2, alte patru au fost internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa Năsăud, secţia Boli Infecţioase, cu simptome specifice coronavirusului SARS-CoV-2. Totodată, faţă de aproximativ 68 de persoane s-a instituit măsura autoizolării la domiciliu, ancheta epidemiologică efectuată de către DSP BN fiind în desfăşurare”, se arată în comunicatul de presă emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean.

Pe aceeaşi temă:

Comună pusă pe jar de decesul unui bărbat cu coronavirus. „Familia nu a ştiut că este suspect când l-au externat”

Primul deces cauzat de COVID-19 în Bistriţa-Năsăud. Pacientul a fost externat înainte de sosirea rezultatelor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: