A murit încă o victimă a tânărului care s-a urcat la volan în comă alcoolică şi a spulberat mai mulţi oameni pe marginea şoselei

A murit încă o victimă a tânărului care s-a urcat la volan în comă alcoolică şi a spulberat mai mulţi oameni pe marginea şoselei

Cristina avea 14 ani şi îşi însoţea sora la colindat când a fost lovită de camionetă FOTO: Facebook

Un adolescent de 16 ani, aproape de comă alcoolică, a reuşit să producă, în doar câteva minute, trei accidente de circulaţie, cu urmări tragice, după ce a lovit cu camioneta furată de la părinţi trei grupuri de copii care circulau pe marginea drumului. Sâmbătă, 13 ianuarie 2018, numărul decedaţilor a ajuns la doi, murind şi fata de 14 ani, care se afla în stare gravă de o săptămână.

Ştiri pe aceeaşi temă

În data de 5 ianuarie, când majoritatea tinerilor de pe Valea Bârgăului merg la prieteni, cunoscuţi şi rude cu ultima colindă, un adolescent beat a luat camioneta părinţilor, fără ca aceştia să ştie, a ieşit în drumul naţional 17 care traversează mare parte din vale şi, în mai puţin de 5 minute, a lovit trei grupuri de persoane.
 
În urma impactului, o copilă de 16 ani a ajuns în stare foarte gravă la spital, decedând câteva ore mai târziu. Cu ea ajuns la spital şi o femeie de 36 de ani, care o însoţea, aceasta a suferit multiple fracturi şi este şi la această oră internată în spital. Cele două se întorceau spre casă de la o sală de rugăciuni situată pe drumul naţional.
 
După ce le-a lovit pe cele două, adolescentul şi-a continuat drumul şi a intrat cu camioneta în alte trei copile de 10 şi respectiv 11 ani. Toate cele trei au ajuns la spital, una dintre ele fiind transferată la o clinică clujeană. În cursul săptămânii trecute una a fost externată, iar alta dădea semne că îşi revine, fiind detubată.
 
Şi după ce le-a lovit pe cele trei fetiţe adolescentul şi-a continuat drumul, cauzând un al treilea accident rutier. Ultima lovită a fost Cristina Rus, o adolescentă de 14 ani, chiar în faţa bisericii din localitatea Mureşenii Bârgăului. 
 

O asistentă medicală a readus-o pe adolescentă la viaţă

 
Aceasta îşi însoţea sora mai mică la colindat. În urma impactului, adolescenta de 14 ani a fost aruncată într-un şanţ de pe marginea drumului. A fost găsită de o asistentă medicală care locuia în zonă inertă şi în stop cardio-respirator. Asistenta medicală a început manevrele de resuscitare, reuşind să o readucă la viaţă pe adolescentă. 
 
Adolescenta a ajuns la spital în stare extrem de gravă, fiind intubată şi ventilată mecanic. Încă de atunci, medicii erau rezervaţi cu privire la şansele sale de supravieţuire. Copila a murit sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 07:00, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa.
 

Tânărul a luat camioneta părinţilor fără ştirea acestora (Foto: Bianca Sara)
 
Tânărul de 16 ani care a produs accidentul ar fi consumat bătuturi alcoolice chiar la oamenii din sat, după ce l-ar fi însoţit pe preotul din localitate în timpul procesiunii crucii. Acesta a ajuns şi el la spital în comă alcoolică şi cu un traumatism cranio-cerebral. Ulterior, acesta a fost reţinut şi mai apoi arestat pentru 30 de zile.
 
Se pare că adolescentul nu îşi aminteşte mare lucru din ce s-a întâmplat. Apropiaţii adolescentului îi acuză pe sătenii din zonă că l-ar fi bătut pe acesta imediat după ce s-a oprit cu camioneta la câţiva kilometri de ultimul accident. 
 
Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa a făcut publice şi acuzaţiile care i se aduc adolescentului – ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul neînmatriculat şi părăsirea locului accidentului. 
 

Vă mai recomandăm:

 
 
citeste totul despre: