Şi hoţii de ponei au inimă? Caii pentru terapia copiilor cu dizabilităţi, dispăruţi şi apoi găsiţi la poarta proprietarilor, după ce subiectul a apărut în presă

Şi hoţii de ponei au inimă? Caii pentru terapia copiilor cu dizabilităţi, dispăruţi şi apoi găsiţi la poarta proprietarilor, după ce subiectul a apărut în presă

Boleg şi Bambiluc îşi vor relua în curând activitatea, alături de copiii cu dizabilităţi FOTO: Arhivă Personală

În 15 şi 16 septembrie, doi ponei au dispărut dintr-o gospodărie din localitatea bistriţeană Podirei. Caii erau folosiţi în terapia copiilor cu dizabilităţi, prin intermediul unei fundaţii din Bistriţa. Cei doi ponei au apărut miercuri seara, la poarta proprietarului.

Doi ponei au dispărut în weekend, dintr-o gospodărie din localitatea Podirei. Caii au fost furaţi în nopţi diferite. La unul i s-a tăiat funia cu care era legat, iar la celălalt i s-a desfăcut carabina.
 
Hoţii au intrat în curte pe poarta principală, în timp ce proprietarii şi îngrijitorul cailor erau acasă şi dormeau. Boleg avea 16 ani şi valora în jur de 900 de euro, iar Bambiluc avea 4 ani, iar preţul său pe piaţă era de 500-600 de euro.
 
Cei doi cai, alături de alt ponei deţinut de Eusebiu Andronesi, erau folosiţi în terapia copiilor cu dizabilităţi. Fundaţia Inocenţi îi aducea pe copii în gospodăria bistriţeanului de câteva ori pe săptămână. Cei mici petreceau aici 5-6 ore, alături de poneii, păunii sau iepurii deţinuţi de Eusebiu Andronesi.
 
Colaborarea cu Fundaţia Inocenţi a început în urmă cu 6 ani, iar rezultatele terapiei au fost vizibile în scurt timp. 
 
„Căluţii relaţionau foarte bine cu copiii. Primul furat dacă dormea şi venea un copil şi se urca pe el doar ridica capul să vadă ce se întâmplă. Dormea în continuare, nu se ridica, nimic. Celălalt nu avea nici el nicio problemă. Erau extrem de docili, sunt crescuţi de noi. Copiii de la Inocenţi veneau constant şi cel puţin 4-5 ore pe zi le petreceau aici, la cai, la păuni, iepuri”, precizează Eusebiu Andronesi.
 
Mai mult, Boleg şi Bambiluc erau parte din familie. Eusebiu Andronesi îl are pe Boleg de când era pui, iar la naşterea lui Bambiluc a asistat efectiv. 
 

Au apărut singuri la poarta proprietăţii

 
Cei doi ponei au apărut la poarta proprietăţii la doar trei zile de când au fost furaţi. Proprietarul cailor i-a găsit miercuri seara, în jurul orei 23:00, singuri, aşteptând în faţa porţii. 
 
Proprietarii au depus la scurt timp după furt o plângere penală, iar cazul a fost intens mediatizat, atât de presa locală, cât şi de cea naţională. Nu este exclus ca hoţii să se fi speriat şi să fi înapoiat chiar ei animalele proprietarului. 
 

Vă mai recomandăm:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările