Şeful Camerei de Comerţ despre acuzaţiile aduse multinaţionalelor de liderii PSD: „Au fost atacuri la adresa capitalului străin şi nu ni le dorim“

Şeful Camerei de Comerţ despre acuzaţiile aduse multinaţionalelor de liderii PSD: „Au fost atacuri la adresa capitalului străin şi nu ni le dorim“

Mihai Daraban a criticat destul de dur atacurile la adresa multinaţionalelor din ultimele zile FOTO: Bianca Sara

Companiile multinaţionale au fost indicate în mod repetat în ultimele zile ca fiind responsabile pentru protestele care au loc în România pe tema Ordonanţei 13. Prezent la Bistriţa, şeful Camerei de Comerţ şi Industrie din România, Mihai Daraban, a precizat că au fost atacuri la adresa capitalului străin pe care nu şi le doreşte.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul unei conferinţe susţinute la Bistriţa, şeful Camerei de Comerţ şi Industrie din România, Mihai Daraban a precizat faptul că multinaţionalele, intens criticate şi acuzate că ar fi avut un rol în protestele din ţară, aduc un aport important în economia autohtonă. 
 
„Trebuie să fim realişti şi să recunoaştem rolul societăţilor străine din România. Dacă nu îl recunoaştem şi dacă vreodată ne gândim că vine o vrăjitoare şi ne ia capitalul străin din România, vă pot spune că punem cheile în cui şi plecăm. Uitaţi-vă la structura exportului în România şi o să vedeţi nişte cifre care vorbesc de la sine, pentru că am văzut în această campanie electorală şi după nişte atacuri oarecum ciudate asupra capitalului străin, pe care, sincer, nu mi le doresc”, a declarat miercuri, la Bistriţa, Mihai Daraban.
 
Întrebat cum i s-au părut reacţiile din timpul protestelor care au avut în centru multinaţionalele, şeful Camerei de Comerţ a mai spus: „Mi s-au părut deplasate. Au fost nişte discuţii, mai ales la nivel de camere de comerţ străine în România, dar am considerat că nu este momentul şi cazul să interferăm şi noi. Ceea ce este clar, în străintate, imaginea României nu este deloc aşa cum ne-am dori-o după evenimentele care au avut loc”. 
 

Vă mai recomandăm:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările