Învăţătoarea acuzată că bate copii, care i-a cauzat unui băieţel un atac de panică, a fost mutată la altă şcoală

Învăţătoarea acuzată că bate copii, care i-a cauzat unui băieţel un atac de panică, a fost mutată la altă şcoală

Părinţii au încercat să discute cu învăţătoarea, însă nu au ajuns la nicio înţelegere cu aceasta

Învăţătoarea acuzată că bate copiii dintr-un sat din Bistriţa-Năsăud şi că i-a cauzat unui băieţel un atac de panică, a fost mutată la altă şcoală. De asemenea, poliţia o anchetează.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai mulţi copii de la şcoala din localitatea Piatra Fântânele au acuzat-o pe învăţătoarea Albina Pop, care ar fi trebuit să îi înveţe carte că îi bate, îi umileşte şi îi jigneşte în mod constant.
 
Un psiholog şi mai multe cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă au confirmat cele spuse de copii. 16 copii au fost evaluaţi de un psiholog, care a confirmat faptul că aceştia au fost traumatizaţi. De asemenea, un băieţel de 10 ani a ajuns la spital după ce a făcut un atac de panică, amplificat de o pneumonie. 
 
Cei 16 copii evaluaţi locuiesc în zona foarte izolate, de unde nu ar putea ajunge nici cu maşinile de teren la şcoală. Din acest motiv, aceştia sunt găzduiţi de măicuţele de la Mănăstirea din Piatra Fântânele în timpul săptămânii, iar în weekend se întorc la familiile lor. 
 
Învăţătoarea se pare că a avut o problemă cu faptul că copiii sunt ajutaţi la teme şi la învăţătură de către măicuţe, multe dintre ele având studii superioare. 
 

Inspectoratul Şcolar a mutat-o la altă şcoală 

 
Imediat după ce cazul a fost mediatizat, Poliţia, Inspectoratul Şcolar şi Direcţia pentru Protecţia Consumatorului au început anchete. Deşi în prima fază Inspectoratul Şcolar i-a luat partea dascălului, în cele din urmă a decis să îl mute în altă unitate de învăţământ.
 
„Ca urmare a petiţiei unui grup de părinţi şi împuterniciţi a 8 elevi de la Şcoala Piatra Fântânele, structură a Şcolii Gimnaziale Tiha Bârgăului, adresată Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, cele două instituţii au analizat aspectele prezentate, rezultând că parte din cele sesizate se confirmă: lipsa de comunicare cu părinţii, limbaj necorespunzător al doamnei învăţătoare, management defectuos al clasei. Conform hotărârii Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar, la nivelul şcolii se realizează o rocadă în încadrarea învăţătorilor, astfel încât începând de luni, 20 noiembrie, în structura şcoala Piatra Fântânele va preda un alt învăţător decât cel reclamat. Inspectoratul Şcolar va monitoriza activitatea instructiv educativă şi Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică va coordona un program de consiliere psihopedagogică pentru părinţi, elevi şi cadre didactice”, a transmis Inspectoratul Şcolar Judeţean, într-un comunicat de presă. 
 
Pe de altă parte, Poliţia îşi continuă ancheta, cercetând-o pe femeie pentru purtare abuzivă. Se pare că autorităţile locale au venit şi ele în ajutorul copilaşilor, punându-le la dispoziţie mijloc de transport perntru a pleca la final de săptămână acasă.
 

Vă mai recomandăm:

 
 
 
 
 
 
citeste totul despre: