Îngăduinţa instanţelor i-a dat aripi tânărului împuşcat mortal de un poliţist. Bărbatul scăpase de două dosare penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Petraşc a scăpat de două dosare penale în 2016. Culmea, într-unul era cercetat pentru ultraj FOTO: Facebook Ionuţ Petraşc
Ionuţ Petraşc a scăpat de două dosare penale în 2016. Culmea, într-unul era cercetat pentru ultraj FOTO: Facebook Ionuţ Petraşc

Tânărul care a fost împuşcat mortal de către un poliţist la Sîngeorz-Băi a fost cercetat în două dosare penale, într-unul pentru ultraj, iar în altul pentru disturbarea ordinii şi liniştii publice. În ambele cazuri, bărbatul a fost „iertat”, renunţându-se la urmărirea penală.

Vineri noaptea, Ionuţ Petraşc, un tânăr de 22 de ani din oraşul Sîngeorz-Băi a decedat, după ce a fost împuşcat în zona abdominală şi coapsă de către un poliţist chemat acasă la individ să-l calmeze.

Petraşc atacase cu o rangă un vecin, care a ajuns la spital, cu piciorul rupt. Soţia bărbatului atacat a sunat la 112 şi a anunţat agresiunea, iar la casa tânărului s-a prezentat un echipaj din cadrul secţiei de poliţie Sîngeorz-Băi.

Tânărul a devenit recalcitrant şi cu poliţiştii, lovindu-l pe unul dintre ei cu o bâtă, în zona capului. Surse juridice au declarat pentru „Adevărul“ că tânărul ar fi încercat să-l strângă de gât pe celălalt poliţist ajuns la intervenţie, moment în care omul legii a scos arma din dotare şi l-a somat pe agresor, cu două focuri de armă trase în plan vertical.

Fiindcă agresorul nu s-a oprit, poliţistul a tras înspre el, nimerindu-l, cu două gloanţe, în zona abdominală şi în coapsă. În încăierare a fost rănită şi mama agresorului, care s-a băgat în faţa gloanţelor, pentru a-şi salva fiul.

Tânărul a pierdut mult sânge din cauza rănilor provocate de gloanţe, a intrat în stop cardio-respirator şi a murit la spital, pe masa de operaţie.

Agresorul era cunoscut de către poliţişti şi jandarmi încă de când avea 17 ani. Atunci a primit primele amenzi pentru disturbarea liniştii şi ordinii publice. În 2015, judecătorii au transformat patru astfel de amenzi luate de Ionuţ Petraşc în muncă în folosul comunităţii.

Vecinii spun că tânărul îi teroriza pe oamenii de pe stradă şi chiar pe mama sa, atunci când consuma alcool. Firea violentă a tânărului este confirmată şi de cele două dosare penale care l-au vizat.

Judecătorii l-au „iertat” de două ori

În anul 2016 s-au deschis pe numele lui Ionuţ Petraşc două dosare penale. Unul dintre ele a fost pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. În acest caz, Judecătoria Năsăud a dispus renunţarea la urmărirea penală.

În acelaşi an, Petraşc, alături de alte trei persoane, a fost din nou cercetat penal, de data aceasta pentru ultraj. Faptele au fost comise în anul 2015. Se pare că victime i-au căzut un angajat al Primăriei Sîngeorz-Băi şi un poliţist din aceeaşi localitate.

Cum s-a întâmplat şi în primul caz, judecătorii de la Năsăud l-au iartat din nou pe tânăr, care nu a fost nici măcar trimis în judecată. Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud a cerut renunţarea la urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, iar judecătorii au admis cererea. 

Prietenii şi apropiaţii tânărului decedat au postat pe contul de Facebook al acestuia mesaje de condoleanţe, dar şi fotografii.

„Becule (n.r. porecla lui Ionuţ Petraşc), îmi pare rău, nu îmi vine să cred că s-a putut întâmpla aşa ceva! Dumnezeu să te odihnească în pace! Condoleanţe familiei!”, este unul dintre mesajele care însoţeşte una dintre pozele postate. 

Vă mai recomandăm:

Un poliţist din Bistriţa-Năsăud a împuşcat un bărbat care l-a atacat cu o bâtă. Atacatorul, care a refuzat să se supună somaţiei, a murit la spital

Cine este interlopul care a lovit cu sabia în cap un poliţist. A fost arestat vara trecută pentru trafic de droguri, fiind un apropiat al clanului Corduneanu

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite