8 mituri desfiinţate despre vopsitul părului. De ce nu e recomandat să ne vopsim când mergem în concediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În jurul vopselelor de păr s-au creat în timp multiple mituri. Aşa se face că femeile gravide şi lăuzele adesea evită să se vopsească. Vopseaua de păr este evitată şi în perioada menstuaţiei. Ce spun specialiştii despre aceste mituri?

Este bine sau nu să ne vopsim când suntem însărcinate? Dar atunci când mergem la mare? Sunt doar două dintre miturile create în jurul vopselei de păr. Alături de hairstylistul Emilia Baciu vom desfiinţa sau confirma unele dintre miturile din jurul vopselelor de păr.

1. Ne vopsim înainte de a merge la mare? Deşi ne-am dori să arătăm cât mai bine în concediu, stiliştii ne recomandă să nu ne vopsim, pentru că apa sărată şi soarele vor face ca culoarea să se ducă din păr mult mai repede.

2. E bine să ne vopsim în sarcină? Nu este neapărat interzis vopsitul în sarcină, însă femeile care aşteaptă un bebe trebuie să fie atente la alergii la nivelul scalpului. În această perioadă sunt mai predispuse la alergii.

3. Vopsitul după sarcină. Perioada de după sarcină este însoţită pentru multe femei de o cădere masivă a părului. Deşi pare greu de crezut, vopseaua nu va determina o accentuare a problemei, aceasta fiind de natură internă. 

4. Vopsitul cu alergii şi dermatite. Unele probleme de natură dermatologică vă pot împiedica să vă vopsiţi, motiv pentru care trebuie să consultaţi un specialist dacă vă confruntaţi cu o astfel de problemă

5. Alergii la vopsea? Deşi majoritatea au impresia că alergia este la amoniac, cele mai multe dintre femei au alergie la pigmentul din vopsea. 

6. Vopseaua ajută părul gras? Poate să o facă, ajutând practic la echilibrarea pH-ul scalpului. 

7. Culoarea prinde mai greu în perioada menstruaţiei. Dacă alegem să ne vopsim în perioada cea mai dificilă din lună, trebuie să ţinem vopseaua mai mult pe păr, asta pentru că firul de păr se depigmentează mai greu. 

8. Nuanteţe de blond sunt cele mai agresive pentru scalp, asta pentru că conţin mai mult amoniac. 

Vă mai recomandăm:

Coafura rezistă, dar cu ce preţ? Mitul potrivit căruia fixativul este dăunător părului, desfiinţat de hairstylişti

FOTO De la sport la hairstyle. Cum a reuşit un fost handbalist să revoluţioneze coafurile, fixându-le cu acul şi aţa

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite