4500 de lei pentru vegherea clopotelor şi a ceasului din Biserica Evanghelică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clopotele au fost făcute în Germania şi au costat peste 100.000 de euro FOTO: Bianca Sara
Clopotele au fost făcute în Germania şi au costat peste 100.000 de euro FOTO: Bianca Sara

Pentru verificarea şi întreţinerea clopotelor şi a ceasului din Biserica Evanghelică, Primăria Bistriţa scoate din vistierie 4500 de lei. Pentru această sumă, firma care se va ocupa de aceste operaţiuni trebuie să facă verificări de trei ori pe an, la fiecare 4 luni.

Doar verificarea şi întreţinerea clopotelor şi a ceasului din Biserica Evanghelică, simbolul Bistriţei, scoate din vistieria municipalităţii 4500 de lei. Firma care se se va ocupa de îngrijirea şi întreţinerea acestora va trebui să facă verificări doar de trei ori pe an, la fiecare trei luni.

Biserica Evanghelică are trei clopote aduse în 2009 din Germania, cele anterioare fiind distruse în incendiul din 2008. Clopotele şi ceasul au costat peste 121 de mii de euro, iar transportul lor din Germania aproape 2000 de euro.


Vă mai recomandăm:

Povestea saşilor plecaţi de zeci de ani din România care au refăcut Biserica Evanghelică din Bistriţa, mistuită de flăcări, în care se rugau în copilărie

Povestea celui mai înalt turn de piatră din Transilvania. Cum i-au păcălit bistriţenii pe sibienii veniţi să măsoare pe ascuns turnul Bisericii Evanghelice

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite