4500 de lei pentru vegherea clopotelor şi a ceasului din Biserica Evanghelică

4500 de lei pentru vegherea clopotelor şi a ceasului din Biserica Evanghelică

Clopotele au fost făcute în Germania şi au costat peste 100.000 de euro FOTO: Bianca Sara

Pentru verificarea şi întreţinerea clopotelor şi a ceasului din Biserica Evanghelică, Primăria Bistriţa scoate din vistierie 4500 de lei. Pentru această sumă, firma care se va ocupa de aceste operaţiuni trebuie să facă verificări de trei ori pe an, la fiecare 4 luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doar verificarea şi întreţinerea clopotelor şi a ceasului din Biserica Evanghelică, simbolul Bistriţei, scoate din vistieria municipalităţii 4500 de lei. Firma care se se va ocupa de îngrijirea şi întreţinerea acestora va trebui să facă verificări doar de trei ori pe an, la fiecare trei luni.

Biserica Evanghelică are trei clopote aduse în 2009 din Germania, cele anterioare fiind distruse în incendiul din 2008. Clopotele şi ceasul au costat peste 121 de mii de euro, iar transportul lor din Germania aproape 2000 de euro.


Vă mai recomandăm:

Povestea saşilor plecaţi de zeci de ani din România care au refăcut Biserica Evanghelică din Bistriţa, mistuită de flăcări, în care se rugau în copilărie

Povestea celui mai înalt turn de piatră din Transilvania. Cum i-au păcălit bistriţenii pe sibienii veniţi să măsoare pe ascuns turnul Bisericii Evanghelice

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările