12 lucruri necunoscute despre limbajul trupului. Cum a apărut încrucişatul degetelor pentru noroc

12 lucruri necunoscute despre limbajul trupului. Cum a apărut încrucişatul degetelor pentru noroc

Potrivit specialiştilor, există 18 feluri diferite de zâmbet, însă doar unul semnifică fericirea sinceră Shutterstock

În multe culturi din lume întâlnim încrucişatul degetelor atunci când cel care face acest gest aşteaptă noroc. Culmea, acest gest a început ca o modalitate de a cere protecţia lui Dumnezeu.

Limbajul trupului este modalitatea prin care oamenii traduc informaţii, sentimentele şi stările cu ajutorul mişcărilor mai mult sau mai puţin conştiente ale trupului sau a expresiilor faciale.
 
Factretriever.com vă prezintă o listă cu 12 detalii necunoscute despre limbajul trupului: 
 
-Încrucişarea degetelor este o modalitate de a face semnul crucii. A început ca o modalitate de a cere protecţia lui Dumnezeu, fără a atrage atenţia păgânilor.
 
-Limbajul trupului este modalitatea prin care oamenii şi chiar şi unele animale traduc informaţia cu ajutorul mişcărilor conştiente sau inconştiente ale trupului sau expresiilor faciale. 
 
-Limbajul trupului are trei utilizări: ca o înlocuire conştientă a limbajului, pentru a accentua limbajul vorbit şi ca o „oglindă” a stării de spirit.
 
-Prima carte modernă dedicată limbajului trupului a apărut acum mai bine de 350 de ani. John Bulwer este autorul cărţii pionier în mişcările mâinii.
 
-Vederea periferică a femeilor este mai bună, permiţându-le să privească un bărbat din cap până în picioare fără a fi prinse. Bărbaţii au o vedere periferică deficitară, de aceea e mai mult decât evident atunci când aceştia privesc o femeie.
 
-În medie, un om clipeşte de 6-8 ori pe minut. Persoanele care sunt sub presiune sau mint, de regulă clipesc mult mai des.
 
-Spaţiul personal cel mai mic îl au japonezii, aceştia simţindu-se confortabil dacă o altă persoană se apropie la 25 de cm de ei. În cazul persoanelor care trăiesc în zone rurale cu populaţie răsfirată, spaţiul personal este mult mai mare.
 
-Dintre toate expresiile faciale, zâmbetul pare să fie cel mai înşelător. Specialiştii spun că sunt 18 tipuri diferite de zâmbet, însă doar unul simbolizează fericirea sinceră.
 
-Femeile imită mult mai des gesturile altor femei, comparativ cu bărbaţii. 
 
-Specialiştii spun că sunt 6 expresii faciale universale: furie, dezgust, frică, fericire, tristeţe şi surprindere. 
 
-Printre culturile considerate „non-contact” se numără britanicii. Aceştia au cele mai puţine contacte fizice în interacţiunile zilnice. La polul opus se află latino-americanii, în cazul cărora atingerile fac parte din socializare.
 
-În multe ţări din Asia, Africa şi America Latină, privitul în ochi pentru o perioadă mai lungă de timp este considerat agresiv şi confruntaţional. 
 
Sursa: factretriever.com
 

Vă mai recomandăm:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: