10 ponturi pentru un somn odihnitor. Cât de eficient mai este „număratul oilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Exerciţiile fizice şi închisul telefonului mobil şi al televizorului ne ajută să avem un somn odihnitor
Exerciţiile fizice şi închisul telefonului mobil şi al televizorului ne ajută să avem un somn odihnitor

Irascibilitate, neproductivitate şi letargie, cam asta te aşteaptă dacă nu ai parte de un somn odihnitor câteva nopţi la rând. Printre sfaturile specialiştilor, se numără exerciţiile fizice făcute dimineaţa sau o cină lejeră.

Lipsa somnului sau un somn neodihnitor poate avea efecte îngrozitoare asupra sănătăţii, asupra stării de spirit şi chiar asupra productivităţii la locul de muncă. CareerAddict.com ne prezintă o serie de ponturi care ne pot ajuta să avem un somn odihnitor:

-Exerciţii fizice făcute dimineaţa. Nu este un secret faptul că exerciţiile fizice îmbunătăţesc calitatea somnului. Dacă sunt realizate dimineaţa, corpul are timp să îşi revină până seara când ne punem la somn

-Un program de somn, care te ajută să adormi şi să te trezeşti la aproximativ aceleaşi ore te ajută să dormi mai bine. Pe termen lung, somnul haotic, la ore diferite o să priveze de odihnă, ceea ce duce la epuizare.

-Renunţă la puiul de somn. Specialiştii spun că pauzele de somn de 30-40 de minute după-masă duc la insomnie. 

-Apelează la „remediile” naturale care te pot ajuta să adormi, precum un pahar de lapte călduţ sau ceaiurile din plante, consumate seara, înainte de culcare.

-Evită cinele grele şi optează pentru ceva uşor. Un stomac plin, care se chinuie să digere ce i-ai oferit să mănânce la cină nu te va ajuta deloc să ai un somn odihnitor.

-Temperatură potrivită în cameră. Somnul are de suferit atunci când în camera unde dormi e prea rece sau prea cald. Pentru ca somnul să fie odihitor, în cameră ar trebui să fie o temperatură constantă de 18-19 grade Celsius.

-Pune pe silent telefonul şi renunţă la televizor. Acestea îţi menţin creierul alert şi nu îi permit să se odihnească cum ar trebui.

-Nu apela la muzică de niciun fel pentru a adormi. Unii obişnuiesc să adoarmă doar cu muzică în surdină, însă acest obicei se pare că nu ne ajută să ne odihnim cum ar trebui, stimulând creierul.

-Nu lăsa pisica sau câinele să doarmă cu tine, mai ales dacă animalul este mai agitat şi se mişcă mult prin pat, pentru că riscă să îţi strice somnul.

-Număratul oilor chiar ajută! Astfel de exerciţii mentale obosesc creierul şi îl fac să ceară somn, ajutându-te să adormi mai repede.

Vă mai recomandăm:

15 detalii statistice incitante despre corpul omenesc. Locul în care se adună mai multe bacterii decât populaţia totală a Terrei

Somnul şi starea psihică. De ce este bine să dormim şi să visăm măcar 7 ore în fiecare noapte

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite