10 ponturi pentru a mânca sănătos la locul de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care se hotărăsc să schimbe stilul de viaţă şi regimul alimentar au reale probleme în a respecta „regulile” la locul de muncă. Nutriţioniştii spun însă că un plan alimentar bine pus la punct ne ajută să mâncăm sănătos inclusiv la muncă.

Volumul mare de muncă, lipsa unei perioade de respiro la locul de muncă, duc la un stil de viaţă haotic, nesănătos. Acest comportament alimentar poate avea un efect dăunător, pe termen lung, şi ne poate trimite chiar la medic. 

Vă prezentăm 10 ponturi pentru a mânca sănătos la locul de muncă:

- Nu săriţi peste micul dejun  - Potrivit dieteticianului Sarah Romotsky, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Acesta îţi „porneşte” metabolismul şi alimentează corpul cu combustibilul necesar pentru a funcţiona. Dacă sari peste micul dejun rişti să îţi pierzi din concentrare, din energie şi chiar din răbdare. Un mic dejun care să îţi dea energia necesară în prima parte a zilei poate fi format din cereale cu iaurt şi fructe sau batoane din cereale.

- Planificaţi înainte mesele – alimentaţia sănătoasă înseamnă şi foarte multe pregătiri şi chiar planificări.  Specialiştii ne recomandă să ne facem o schemă cu mesele pe care dorim să le mâncăm săptămâna viitoare chiar înainte de a vizita supermarketul. Acest plan te va ajuta să cumperi alimentele de care ai nevoie, astfel că, îţi poţi pregăti mesele pentru birou acasă, cu o zi înainte, pentru că ai deja în casă toate cele necesare.

- Pentru a economisi timp la prepararea meselor poţi cumpăra legumele şi chiar carnea gata tăiate şi porţionate. 

- Foloseştete de resturile rămase de la alte mese : Ţi-a rămas friptură de porc sau pui? O poţi folosi într-o salată numai bună pentru un prânz sănătos la serviciu sau la o porţie de paste. 

- Nu mânca în timp ce lucrezi: Poţi profita de pauza de masă pentru a te deconecta de sarcinile ce trebuiesc îndeplinite în ziua respectivă. E sănătos şi pentru psihicul tău, dar şi pentru fizic, pentru că nu vei mai umple cu resturi de mâncare zona de lucru. 

- Pregăteşte-ţi singur inclusiv gustările – Ideal ar fi ca gustările dintre mese să nu fie formate din junk food. Pentru a face asta poţi apela la gustări pe care le pregăteşti de acasă, formate din fructe, nuci şi chiar prăjituri sănătoase. 

- Ai grijă la mărimea porţiei – Dacă nu vrei ca statul pe scaun 8 ore să se vadă şi pe cântar, nutriţioniştii ne recomandă nu doar că apelăm la mese sănătoase, ci să avem grijă şi la mărimea porţiilor şi să le pregătim de acasă, în caserole. Mâncarea sănătoasă poate să îngraşe şi ea, dacă este consumată în cantităţi mari.

- O informare prealabilă te ajută să iei în serios schimbarea regimului alimentar. Se pare că cei care se informează cu privire la ce înseamnă mâncatul sănătos şi ce efecte are asupra corpului au mai multe şanse să menţină pe o perioadă mai lungă de timp acest stil de viaţă.

- Dacă te invită colegii la masă în oraş, nu îi refuza doar pentru că se duce pe apa sâmbetei planul tău alimentar. Încearcă să te adaptezi şi optează pentru localuri unde poţi să consumi şi preparate sănătoase.

- Hidratarea este foarte importantă: Pentru cei care muncesc mult, singurul lichid care îi ajută să funcţioneze pare să fie cafeaua. Aceasta însă deshidratează şi trebuie „contracarată” cu multă apă. Pentru a nu uita să beţi apă, nutriţioniştii recomandă să aveţi pe birou un pahar sau o sticlă cu apă. Deshidratarea poate cauza oboseală şi dureri de cap. 

Sursa: careeraddict.com

Vă mai recomandăm:

Cum putem reinventa preparate banale cu ajutorul peştelui

Care sunt cauzele cele mai comune ale dependenţei de mâncare. „Comportamentul specific dietei este numărarea caloriilor“

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite