Weekend în flăcări în Maramureş. Nouă incendii în doar două zile

Weekend în flăcări în Maramureş. Nouă incendii în doar două zile

Pompierii au intervenit în nouăincendii şi două accidente

A fost un weekend aglomerat pentru pompierii maramureşeni, care au intervenit în nu mai puţin de nouă incendii şi două accidente rutiere. Unul dintre evenimente a fost chiar la Palatul de Justiţie, unde un tablou electric a fost cuprins de flăcări. De asemenea, au fost icnendii auto, de locuinţe sau un cinematograf închis.

Vineri a izbucnit un incendiu la un coş de fu la unei locuinţe in Remetea Chioarului. A ars funinginea din coşul de evacuare al fumului, unde au intervenit pompierii băimăreni. Tot vineri, pompierii din Şomcuta Mare au intervenit la un accident rutier în localitatea Vărai. În urma accidentului a rezultat o victimă, în vârstă de 56 de ani, care a fost preluată de către echipajul TIM SMURD şi transporată la spital.

Sâmbătă, pompierii militari din Fărcaşa au lichidat un incendiu izbucnit în localitatea Ardusat la podul unei locuinţe. Flăcările au distrus circa 100 de metri pătraţi din acoperişul de lemn al locuinţei. Tot sâmbătă, Pompierii băimăreni au lichidat un incendiu izbucnit la un mijloc de transport. Focul a distrus elementele combustibile din bordul maşinii.

Două victime, evacuate din locuinţa inundată cu fum

Pe strada Macului din Baia Mare, o cratiţă uitată pe foc a făcut ca bucătăria unui apartament să fie inundată cu fum. În momentul producerii incendiului în apartament se aflau doua persoane, de 36 şi 6 ani, care au fost evacuate de către pompieri şi care au fost asistate şi evaluate medical de către echipajul TIM sosit la locul intervenţiei. Tot sâmbătă, un accident rutier a avut loc în localitatea Remetea Chioarului. Spre locul intervenţiei s-au deplasat pompierii băimăreni şi un echipaj al SAJ Maramureş. Victima rezultată în urma accidentului a fost preluată de către echipajul medical sosit la locul accidentului.

Pompierii, chemaţi la Palatul de Justiţie şi la cinematograful din Baia Sprie

Duminică, la fostul cinematograf din Baia Sprie, în sala de spectacole a izbucnit un incendiu. Focul a fost lichidat de către pompierii băimăreni. Flăcările au distrus circa 100 kg de materiale textile şi circa 3 metri pătraţi de pardoseală din lemn. Tot pompierii din cadrul Detaşamentului Baia Mare au lichidat şi un incendiu de vegetaţie în Băiţa., unde au ars circa 0,5 hecatre de vegetaţie.

Pe bulevardul Republicii, în subsolul Palatului de Justiţie, un tablu electric a fost cuprins de flăcări. Pompierii băimăreni au lichidat incendiul în urma căruia au ars cinci metri liniari de cablu electric.

Pompierii din Târgu Lăpuş, alături de pompierii voluntari din Lăpuş, au intervenit pentru lichidarea unui incendiu la un şopron. Focul a distrus doi metri pătraţi de tavan şi doi metri pătraţi de perete din lemn.

O întregă scară de bloc, evacuată

Astăzi, pompierii băimăreni au intervenit pe strada Oituz din Baia Mare pentru lichidarea unui incendiu izbucnit într-un apartament. Din cauza fumului dens degajat de incendiu au fost evacuaţi toti locatarii de pe scară. Focul a pornit cel mai probabil din cauza unui aparat electrocasnic defect. Au ars obiecte de mobilier, îmbrăcăminte, aparatură electrocasnică, geamuri. De asemenea au fost afectate şi geamurile de la apartamentul superior. Două persoane au fost intoxicate uşor cu fum şi au primit îngrijiri medicale de la un echipaj al SAJ.

 
 
Mai puteţi citi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: