VIDEO Tragedie evitată la limită pe DN 18: „Am reuşit să frânez şi să trag de volan dreapta în ultimul moment“

VIDEO Tragedie evitată la limită pe DN 18: „Am reuşit să frânez şi să trag de volan dreapta în ultimul moment“

Tragedia a fost evitată în ultimul moment. FOTO: Captură Video

Imagini incredibile au fost surprinse pe DN 18, în localitatea Hărniceşti, din judeţul Maramureş, unde un şofer a evitat în ultimul moment impactul frontal cu o cisternă.

 
Imaginile au fost surprinse de camera de bord amplasată pe maşina care era să fie lovită în plin de conducătorul cisternei. Pe acestea se poate observa cum şoferul unei cisterne depăşeşte o căruţă într-o curbă cu vizibilitate redusă. Pe sensul opus de mers, circula regulamentar o altă maşină, şi doar vigilenţa şoferului a dus la evitarea unei tragedii.
 
Potrivit şoferului maşinii care a evitat impactul în ultimul moment, cel mai probabil cisterna transporta benzină.
 
„Era să murim în timp ce ne întorceam de la Sighetu Marmaţiei spre Baia Mare, în localitatea Hărniceşti. O autocisternă a pătruns pe contrasens cu jumătate de camion, în ciuda marcajului longitudinal continuu şi într-o curbă deosebit de periculoasă, fără vizibilitate. Încerca să depăşească un atelaj (căruţă). Eu circulam din sens opus, eram încărcat şi cu remorcă. Am reuşit să frânez şi să trag de volan dreapta în ultimul moment. El sigur era încărcat cu benzină pentru că avea pe capul tractorul marcajul 33/1203. Vă daţi seama ce s-ar fi putut întâmpla?”, a declarat acesta pentru baiamare24.ro.
 
Poliţiştii din Maramureş s-au autosesizat şi fac verificări în acest caz pentru identificare şoferului care a fost la un pas de producerea unei tragedii.
 
 
Cazul din Maramureş este al doilea de acest gen înregistrat în ultimele zile pe drumurile din România. În Suceava, şoferul unui autoturism Mercedes a încercat o depăşire pe linia continuă într-o curbă periculoasă, iar o tragedie rutieră a fost evitată la limită şi datorită faptului că la volanul maşinii care circula pe contrasens s-a aflat un pilot profesionist în campionatul naţional de drift. 
 
Citeşte şi
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: