VIDEO Liderii Bisericii Ortodoxe se implică în regionalizare

VIDEO Liderii Bisericii Ortodoxe se implică în regionalizare

PS Iustin Sigheteanu a vorbit despre regionalizarea României FOTO: Adevărul

P.S Iustin Sigheteanul, arhiereu vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului a atras atenţia parlamentarilor să lupte pentru Maramureş. Pe parcursul discursului său, acesta a arătat că este inacceptabil ca Maramureşul să depindă de judeţe precum Bihorul.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Prezent la sedinta de investire a noului prefect de Maramures, P.S Iustin Sigheteanul şi-a prezentat opinia personală şi a bisericii pe care o reprezintă. Acesta a făcut un apel la parlamentarii maramureşeni să nu lase ca judeţul nostru să depindă de alte judeţe. „N-am avut niciodată atât de mulţi parlamentari din judeţul Maramureş, niciodată, în nicio legislatură. Se vorbeşte de regionalizarea ţării. Biserica nu este în afara acestei preocupări şi am dori să vedem din partea parlamentarilor noştri un front comun, pentru ca acest ţinut, Maramureşul, care este provincie istorică, să aibă în viitoarele regiuni un statut aşa cum se cuvine“, a arătat Iustin Sigheteanul. 
 
Dacă până în acest moment s-a discutat de mai multe forme a regionalizării, PS Iustin a spus că singura variantă acceptabilă este cea cu 8 regiuni şi în niciun caz varianta cu euro-regiuni, în care Maramureşul ar depinde de Oradea. „Se vorbeşte de 8 regiuni. Dacă se pune problema din punct de vedere strategic este altă socoteală. Dar dacă se vor face euro-regiuni mai mici am auzit de-un proiect în care Maramureşul ar atârna la Oradea. Noi n-avem nimic cu Crişana. Deci trebuie să vă spuneţi cuvântul să fiţi mai sonori şi mai vocali. Aşteptăm acest lucru, iar biserica este deschisă să susţină destinele acestui ţinut şi dorim mesajul nostru să fie cunoscut la Bucureşti“, a subliniat arhiereul vicar al Maramureşului şi Sătmarului. 
 
Moţiunea PS Iustin a fost apreciată de toţi invitaţii care şi-au arătat la rândul lor îngrijorarea faţă de perioada imediat următoare în care se va decide soarta regionalizării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: