VIDEO Filmul evenimentelor care au condus la împuşcarea unei fetiţe de 7 ani. Copila se afla în maşina urmărită de poliţişti împreună cu sora ei de 5 ani

VIDEO Filmul evenimentelor care au condus la împuşcarea unei fetiţe de 7 ani. Copila se afla în maşina urmărită de poliţişti împreună cu sora ei de 5 ani

Fetiţa de 7 ani a ajuns joi noaptea la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare. FOTO: Captură Video

Mama fetiţei împuşcate accidental de către poliţişti în judeţul Maramureş în seara zilei de joi, 20 iunie, este decisă să-şi caute dreptatea în instanţă. Fetiţa ei în vârstă de 7 ani a fost rănită în laba piciorului în timp ce oamenii legii urmăreau maşina în care aceasta se afla.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit declaraţiilor făcute de Mihaela Şuldac, mama fetiţei împuşcate, maşina după care au tras poliţiştii era condusă de un prieten al fratelui femeii. 
 
Mihaela Şuldac şi-a rugat fratele în vârstă de 16 ani să găsească o soluţie pentru a le aduce acasă de la bunici pe cele două fete ale sale, în vârstă de 5 şi 7 ani. Unchiul fetelor a apelat la un prieten în vârstă de 23 de ani. Drumul de la casa bunicilor până la locuinţa femeii era de câţiva kilometri, pe raza comunei Poienile de Sub Munte. În maşină se aflau şoferul, unchiul fetelor şi cele două copile.  
 
Urmărit 3 kilometri de poliţişti
 
Pe traseu, au întâlnit un filtru de poliţie, care derula o acţiune pe linie rutieră şi contrabandă. Speriat că nu are numere de înmatriculare valabile la maşina de teren pe care o conducea, un Nissan Patrol (foto jos), şoferul a demarat în trombă. 
 

Poliţiştii l-au urmărit 3 kilometri cu autospeciala Dacia Logan, inclusiv prin albia unui pârâu, timp în care şi au tras mai multe gloanţe după maşina urmărită. Şoferul a oprit în cele din urmă în curtea unei cunoştinţe şi a fugit, abandonându-i în maşină pe unchiul fetiţelor şi pe cele două copile.
 
Poliţiştii au descoperit că au împuşcat-o pe fetiţa de 7 ani abia când au controlat maşina şi au chemat atunci Ambulanţa.
 
Fetiţa în vârstă de 7 ani a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare înainte de miezul nopţii, în ambulanţă, fiind însoţită de mama ei. 

Şoferul a fost reţinut la scurt timp şi a fost transportat la Psihiatrie pentru evaluări. Este acuzat de mai multe infracţiuni grave.
 
 
Mama fetiţei îl dă în judecată pe poliţistul care i-a împuşcat copilul
 
În acţiunea de urmărire, poliţiştii au tras focuri de armă atât în plan vertical cât şi spre direcţia maşinii. Mama fetiţei rănite spune că spre maşina ciuruită de gloanţe s-au tras şapte focuri de armă. 
 
„Să le las aşa? Îi dau în judecată, ce să fac? Dacă îmi omora copilul sau ceva? Vedem ce ne spun medicii. Fetiţa spune că e bine, că nu o doare nimic, dar eu nu i-am văzut piciorul pentru că e pansat. Medicii de la Vişeu nu mi-au spus dacă glonţul i-a strâpuns piciorul, doar că nu este grav”, a spus Mihaela Şuldac, mama fetiţei rănite.
 
În maşina de teren, poliţiştii nu au găsit ţigări de contrabandă. Potrivit unor surse, echipajul care a deschis focul şi a urmărit autovehiculul era de la Bucureşti. Cel mai probabil, poliţistul care a tras a făcut acest lucru în direcţia roţilor maşinii, dar a nimerit caroseria şi de acolo glonţul a ricoşat în laba piciorului micuţei.

Mama fetiţei împuşcate     
 
Fetiţa în vârstă de 7 ani va fi supusă vineri, 21 iunie, unei intervenţii chirurgicale locale. Potrivit medicilor, operaţia nu este una complicată şi durează aproximativ 30 de minute.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: