VIDEO Drumul din Maramureş care pare că sfidează legile gravitaţiei. „Zici că te împinge din spate o forţă invizibilă“

VIDEO Drumul din Maramureş care pare că sfidează legile gravitaţiei. „Zici că te împinge din spate o forţă invizibilă“

Panta în care maşinile urcă singure la deal. FOTO: Facebook

În mai multe zone din România oamenii sunt martorii unui fenomen aparent bizar: maşinile merg la deal fără a fi pornite. Unul dintre cele mai cunoscute astfel de locuri este în Maramureş, pe un drum care leagă localităţile Cavnic şi Ocna Şugatag. Specialiştii au o explicaţie pentru acest fenomen.

Fenomenul se produce la aproximativ 3 kilometri de la ieşirea din satul Budeşti înspre Cavnic, iar panta a fost testată de mulţi şoferi. Aceştia şi-au scos maşinile din viteză, constatând că automobilul urcă singur, de parcă ar fi împins de la spate. „Experimentul” a fost repetat şi cu recipiente umplute cu apă sau pur şi simplu cu apă turnată pe asfalt, rezultatul fiind acelaşi de fiecare dată. 
 
Localnicii, văzând că foarte mulţi şoferi opresc în zonă pentru a testa panta, au pus o plăcuţă pe un copac aflat la drum cu inscripţia „Zona cu Jmen”. Mai mult, pe reţelele de socializare a fost realizată o pagină de Facebook cu acelaşi nume, acolo unde şoferii postează filmuleţe şi îşi povestesc experienţele legate de această pantă. 
 
„Este ceva neobişnuit ce se întâmplă. Am tot auzit diverse teorii. Ba că e zonă în care se întâmplă lucruri paranormale, ba că e gravitaţia de vină, care ar fi pe orizontală. Nu ştiu ce să cred”, spune un şofer.
 
„Este un lucru ciudat ce se întâmplă aici. Zici că te impinge din spate o forţă invizibilă”, a mai spus un alt şofer.

 
Explicaţia specialiştilor
 
Chiar dacă unii susţin că în zona respectivă gravitaţia pâmântului este orizontală, în realitate este vorba de o iluzie optică. Mai precis, ar fi vorba despre o rupere de pantă cu schimbare de unghi, ceea ce oferă impresia de deal acolo unde pur şi simplu este continuarea pantei. Oamenii au astfel impresia că drumul urcă, atunci când el de fapt coboară. 
 
Citeşte şi
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: