VIDEO Două turiste din Ucraina s-au rătăcit în Parcul Munţii Rodnei. Cum au fost găsite de către salvatori

VIDEO Două turiste din Ucraina s-au rătăcit în Parcul Munţii Rodnei. Cum au fost găsite de către salvatori

Două turiste din Ucraina, cu vârste de 45 şi 60 de ani, s-au rătăcit în Parcul Munţii Rodnei. După 10 ore de căutări, femeile au fost găsite de către salvatori.

Ştiri pe aceeaşi temă

În noaptea de duminică spre luni, 5 august, două turiste din Ucraina s-au rătăcit în Parcul Munţii Rodnei. Nemaigăsind drumul spre locul de cazare, acestea au cerut ajutor la 112. 

În căutarea acestora a pornit şi un elicopter de la Inspectoratul General de Aviaţie, întreaga misiune de căutare desfăşurându-se pe timpul nopţii.
 
„A fost o acţiune extrem de dificilă având în vedere zona mare de căutare precum şi faptul că misiunea de salvare s-a desfăşurat pe timpul nopţii. Datorită plafonului de nori foarte jos s-a decis reluarea survolului elicopterului cu camere de termoviziune în jurul orei 04:30 – 04:45”, au arătat reprezentanţii Salvamont Maramureş.
 
 
 
 
La acţiunea de căutare au participat 9 pompieri cu o maşină, 9 jandarmi montani cu 2 autovehicule, 16 salvamontişti cu 3 maşini, 2 poliţişti de frontieră şi 2 pădurari.
 
„Acţiunea s-a desfăşurat şi pe timpul nopţii şi a fost una extrem de dificilă ţinând cont de suprafaţa mare şi de specificul acesteia. După căutări susţinute, cele două turiste, în vârstă de 60 de ani şi 45 de ani, au fost găsite lângă staţia meteo din Pietrosul Rodnei. Persoanele au fost evaluate, iar starea acestora nu prezintă probleme medicale”, a arătat Oana Gonczi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş.
 
Cele două turiste au fost examinate de către echipajele medicale, acestea constatând că se află în afara oricărui pericol.
 
Citeşte şi
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: