VIDEO Noi detalii în cazul fetiţei împuşcate de un poliţist. Câte gloanţe s-au tras asupra maşinii urmărite şi cine a deschis focul

VIDEO Noi detalii în cazul fetiţei împuşcate de un poliţist. Câte gloanţe s-au tras asupra maşinii urmărite şi cine a deschis focul

Urma lăsată de focurile de armă trase de poliţist. FOTO: Arhivă personală

Detalii noi ies la iveală în cazul anchetei desfăşurate în urma evenimentului înregistrat la Poienile de Sub Munte, unde o fetiţă de 7 ani a fost împuşcată accidental de către un poliţist care urmărea o maşină în trafic, după ce şoferul a refuzat să oprească la filtru. Focurile de armă, cel de avertisment şi restul de şase îndreptate spre maşină, au fost trase chiar de către ofiţerul care coordona acţiunea.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Potrivit unor surse din anchetă, asupra maşinii care a refuzat să se oprească la semnalele poliţiştilor au fost trase şase focuri de armă. Două dintre gloanţe au nimerit luneta maşinii, la nivelul capului, alte două, roata de rezervă care era poziţionată pe spatele maşinii de teren. Cel de-al cincilea glonţ a intrat în uşa şoferului, focul de armă fiind executat la nivelul picioarelor, iar ultimul, cel care a nimerit fetiţa a fost tras deasupra roţii din spate stânga. Proiectilul a găurit caroseria maşinii, a rănit-o pe fetiţă şi a ieşit prin spaţiul dintre bancheta din spate şi podea. 
 
Aceleaşi surse susţin că gloanţele trase au nimerit zonele superioare ale maşinii din cauza terenului accidentat pe care s-a făcut urmărirea şi că poliţiştii au intenţionat să tragă înspre roţi. 
 
În urma misiunii de urmărire, cauciucul de pe roata spate stânga a sărit. Iniţial s-a crezut că acest incident s-a datorat unui glonţ care ar fi lovit pneul, dar expertiza a scos la iveală faptul că acesta a sărit din cauza terenului accidentat.
 
Imagini cu urmele lăsate de gloanţele care au fost trase înspre maşina urmărită în trafic
 
 
„În legătură cu incidentul de la Poienile de sub Munte, cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus, în cadrul dosarului fiind investigate toate aspectele şi persoanele implicate în eveniment” a declarat Florina Meteş, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţia al Judeţului Maramureş.
 
Dosar penal pentru neglijenţă în serviciu şi vătămare corporală din culpă
 
„Pentru lămurirea împrejurărilor şi condiţiilor în care poliţiştii au executat focurile de armă, care  au condus la vătămarea corporală a minorei, la data de 21.06.2019,  Parchetul de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus s-a sesizat din oficiu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu, prevăzute pedepsite de dispoziţiile art.196 alin.2 , 3 şi 5 Cod penal şi art.298 Cod penal, fiind înregistrat astfel dosarul penal nr.918/P/2019 aflat în anchetă proprie la procuror. Urmărirea penală se desfăşoară in rem”, au arătat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus.
 
În cauză, procurorul de caz a  dispus ridicarea armei cu care au fost executate cele 7 focuri de armă, precum şi a muniţiei aferente, fiind introduse în Camera de Corpuri Delicte a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş pentru efectuarea unei constatări medico-legale relativ la leziunile traumatice suferite de către minoră.
 
„În baza unui ordin al Procurorului General al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, la aceeaşi dată s-a înaintat dosarul către această unitate de parchet, în vederea analizării oportunităţii preluării pentru continuarea urmăririi penale”, au mai arătat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus.
 
 

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: