VIDEO Cozi kilometrice la benzină, în decembrie 1989

VIDEO Cozi kilometrice la benzină, în decembrie 1989

Cozi la benzină în Baia Mare

Au trecut nu mai puţin de 24 de ani de la Revoluţia din 1989, iar maramureşenii îşi aduc aminte şi acum de acel moment. Mâncare cu raţia, lapte pe bon şi benzina puţină erau doar câteva din marile probleme de care se lovea fiecare român. Un film realizat în 28 decembrie 1989 face ravagii pe internet, un băimărean fiind cel care a postat cum arătau cozile interminabile la benzinăriile din oraş.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

În timp ce România încă trece prin momente grele, în 28 decembrie 1989, în Baia Mare lucrurile păreau să revină la normal. Cu toate acestea, benzina era încă un lux la care mulţi visau, cel puţin asta se poate observa dintr-un filmuleţ postat de către un băimărean.  Sute de maşini aliniate pe câţiva kilometri aşteptau să intre în benzinărie, iar acest lucru era o obişnuinţă pentru Baia Mare în perioada de dinainte de 89.
 
Filmarea băimăreanul are peste 4.000 de vizualizări, dar de remarcat ar fi că şi în acest moment benzinăriile filmate de acesta încă există. Una dintre acestea se află pe strada Minerilor, la o distanţă de aproximativ 500 de metri de Centrul Vechi, iar a doua este la intrarea în Baia Mare dinspre Sighetu Marmaţiei.  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările