VIDEO Capre negre filmate în Parcul Naţional Munţii Rodnei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcul Naţional Munţii Rodnei, al doilea parc naţional din ţară, ca suprafaţă, cuprinde are o faună bogată în care se regăseşte, printre altele, şi capra neagră.

O scurtă înregistrare video cu astfel de exemplare a fost postată joi pe pagina de Facebook a Romsilva.

"Noi imagini foarte frumoase cu un grup de capre negre în Parcul Naţional Munţii Rodnei, filmate de camerele de monitorizare a faunei instalate de specialiştii Romsilva" scrie în textul care însoţeşte materialul video.

Capra Neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Graţie musculaturii foarte dezvoltate şi a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu uşurinţă în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-şi procură hrana şi se refugiază din faţa prădătorilor. 

caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcţie de anotimp.

"Se hrănesc cu măceşe alpine, muguri şi vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna caprele consumă muşchi sau licheni.

Parcul National Muntii Rodnei, unul din cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, este al doilea parc naţional din ţară ca suprafaţă, cu peste 47.000 de hectare, fiind situat în partea de nord a ţării, în judeţele Maramureş şi Bistriţa-Năsăud.
 

Cuprinde o parte a Munţilor Rodnei şi are o faună bogată, între care se regăsesc: capra neagră, cerbul carpatin, căpriorul, mistreţul, ursul, lupul, râsul, marmota, bursucul, jderul de copac, cocoşul de mesteacăn, cocoşul de munte sau acvila de munte.

Vă mai recomandăm şi:

VIDEO Lecţia de supravieţuire dată de o căţeluşă care a sărit din remorca stăpânului: „Se uita după maşini şi era epuizată, lovită“

Candidez pentru tine. Ce vedete din România vor să ajungă primari sau consilieri FOTO

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite