Video-bronhoscopul cumpărat în urma donaţiilor strânse în memoria lui Luca ajunge la Spitalul Judeţean din Baia Mare

Video-bronhoscopul
cumpărat în urma donaţiilor strânse în memoria lui Luca ajunge la Spitalul
Judeţean din Baia Mare

Familia Vlasin   Foto: Facebook/Cristina Miia Vlasin

Aparatul pentru care s-au adunat bani încă din toamna anului trecut a fost achiziţionat şi ajunge, săptămâna viitoare, al Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare.

Predarea ehipamentului medical în valoare de aproximativ 40.000 de euro se va face marţi, 23 februarie, la ora 11.00, la unitatea spitalicească din municipiul reşedinţă de judeţ. Aparatul a fost achiziţionat ca urmare a campaniei demarate de Cristina şi Vasile Vlaşin, părinţii lui Luca, băieţelul care s-a stins din viaţă anul trecut, în 11 noiembrie, după ce s-a înecat cu mâncare. Băieţelul ar putut avea o şansă dacă un astfel de aparat ar fi exitat la spital, astfel că cei doi părinţi au demarat o campanie sperând să poată ajuta cel puţin alţi copii.

Aparatura medicală va fi predată în prezenţa conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, a companiei germane Karl Storz – producător al echipamentului medical, a consultantului Stela Săsăran şi a partenerilor proiectului, respectiv HHC, prin Ştefan Dărăbuş şi portalul Sprijină.ro, reprezentant Remus Pakei. Va fi prezentă şi echipa de resuscitare de la UPU, medicii care vor lucra cu acest video-bronhoscop, dar sunt bineveniţi şi toţi cei care au susţinut campania prin donaţii. Familia Vlaşin a anunţat că va continua acţiunea de strângere de fonduri, pentru a dota cu un echipament mobil de intervenţie şi reprezentanţii SMURD, care vor fi solicitaţi pe viitor la astfel de cazuri, arată reprezentanţii Biroului de presă a unităţii spitaliceşti.

„Reprezentanţii mass-media sunt invitaţi şi rugaţi să transmită tuturor celor interesaţi că, începând de marţi, în Spitalul din Baia Mare copilaşii vor avea o şansă în plus la viaţă! O şansă pe care Luca nu a avut-o...", a declarat, pentru „Adevărul“, Vasile Vlaşin.
 
Mai puteţi citi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: